Cu maşinile astea în spate vitezomanii nu au nicio şansă – FOTO- VIDEO

Autor: ProMotor acum 3 ani Știri

5. Porsche 911 (România, Germania şi Olanda, printre altele)

Autostrăzile din Germania sunt patrulate de BMW-uri modificate substanţial sub capotă (dar nemarcate cu însemnele Poliţiei), dar şi de Porsche-uri 911 dotate cu tot ce trebuie. Doar nu o să se facă de râs chiar naţiunea care îţi permite să mergi cu 200 km/h legal, nu?

În Olanda, Poliţia a apelat la cea mai nouă generaţie a legendarului 911, dar a păstrat şi un model mai vechi în flotă. Totodată, pe străzile din jurul judeţului Ilfov mai poate fi văzut, din când în când, un Porsche 911 de Poliţie.

4. Ferrari F430 (Olanda)

Se pare că olandezii au gusturi destul de bune când vine vorba despre maşini de poliţie, nu? După 911, forţele de ordine din Ţările de Jos au zis „bun venit” şi unui Ferrari F430, ca să adauge un plus de stil italian.

3. Spyker C8 (Olanda)

Chiar dacă nimeni nu prea mai ştie ce se întâmplă cu producătorul auto olandez Spyker (care la un moment dat a deţinut şi marca Saab), un lucru e clar: a reuşit să producă suficiente exemplare ale modelului C8 astfel încât unul dintre ele să ajungă şi în curtea Poliţiei. O maşină cu un interior extraordinar de frumos, care i-a asigurat ultimul loc al podiumului în cadrul acestui top.

2. Aston Martin One-77 (Dubai)

La un moment dat în istorie, stelele de pe cer s-au aliniat în aşa fel încât importante zăcăminte de petrol au apărut sub ţărâna pe care astăzi există emiratul arab numit Dubai. Şi cum omenirea a prins gustul maşinilor cu motoare cu ardere internă încă de la începutul secolului trecut, zăcămintele de petrol au însemnat un singur lucru: BANI. Mulţi bani.

Dar averea strânsă în urma vânzării de petrol în străinătate nu a fost cheltuită doar pe construirea unor clădiri impresionante, ci şi pe o flotă de maşini de Poliţie unică în lume.

Poliţia din Dubai e atât de şmecheră încât are în dotare un Aston Martin One-77. Adică unul dintre cele 77 produse vreodată. Incredibil, dar adevărat.

1. Bugatti Veyron (Dubai)

Tot în Dubai găseşti, în cadrul Poliţiei, maşina care a devenit cunoscută în lumea întreagă drept cea mai rapidă din lume. Este vorba, bineînţeles, despre vestitul Bugatti Veyron, modelul care aduce pierderi de aproape cinci milioane de euro pentru fiecare unitate produsă.

Tu ce maşini de Poliţie interesante ai văzut în călătoriile tale? Povesteşte-ne în secţiunea de comentarii de mai jos.

Pagini: 1 2Comentarii
Inchide