„Cu pas de melc” spre construcţia de noi autostrăzi

„Cu pas de melc” spre construcţia de noi autostrăzi

Autor: Andrei Nan acum 7 ani Știri

„Se estimează că procedura de achiziţie publică va fi finalizată în luna august 2013, iar durata de finalizare a lucrărilor va fi de 12 luni de la data semnării contractului” pentru primul lot al autostrăzii Nădlac – Arad , se arată în răspunsul Companiei de Drumuri la solicitarea MEDIAFAX.

CNADNR a reziliat la finele anului trecut contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii, semnat cu asocierea Romstrade – Monteadriano Engenharia e Construcao – Donrep Construct, motivul principal fiind întârzierea lucrărilor. În noiembrie 2012, gradul de execuţie al lucrărilor era de 27%.

Proprietarul Romstrade, Nelu Iordache, a fost trimis în judecată în dosarul privind deturnarea fondurilor pentru acest tronson, fiind acuzat de delapidare, fals în înscrisuri, spălare de bani şi înşelăciune.

Foiletonul autostrăzii Nădlac – Arad se poate urmării mai departe pe www.mediafax.ro.

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine a anunţat la finele lunii mai că a selectat constructorii pentru realizarea celor trei loturi (2, 3 şi 4) ale autostrăzii  Lugoj-Deva. „Referitor la semnarea contractelor (pentru cele 3 loturi, n.r.), estimăm că acestea vor fi semnate în cursul lunii august 2013”, au declarat reprezentanţii CNADNR, la solicitarea MEDIAFAX.

Lotul 2 a fost atribuit asocierii italiene Salini – Secol, lotul 3 consorţiului Teloxim Con SRL (controlată de omul de afaceri Theodor Berna) – Comsa SA (Spania) – Aldesa Construcciones SA (Spania) – Arcadis Eurometudes SA (Olanda), iar lotul 4 asocierii Spedition UMB- Tehnostrade, ambele companii fiind deţinute de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.

La Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) au fost înregistrate în perioada 20-23 mai mai multe contestaţii formulate de Spedition UMB şi Strabag referitoare la procedura de atribuire a contractelor de proiectare şi execuţie a loturilor 2 şi 3.

Răspunsul la contestaţii îl puteţi găsi pe www.mediafax.roComentarii
Inchide