Culmea asfaltării la Craiova: asfalt turnat doar până la axul drumului

Autor: George Cristea 13 oct. 2020 Știri auto

Culmea asfaltării a fost atinsă la Craiova, unde o stradă are asfalt turnat doar până la axul drumului. Motivul este unul bizar, care ține de birocrația din România.

Intră în Galeria FOTO

Minunea a fost documentată pe strada Preciziei din Craiova, o stradă care figurează și în administrația comunei învecinate Cârcea, dar sub numele de strada Siloz. Vorbim de o minune pentru că strada este practic împărțită în două, la axul drumului. Practic, ar putea fi singura stradă din lume ai cărei locuitori au o adresă pe o parte a străzii și o altă adresă, complet diferită, pe partea cealaltă. Diferită atât la nivel de localitate, cât și la nivel de denumire a străzii.

Mai exact, partea din dreapta, cum intri dinspre giratoriul din strada Henry Ford aparţine de Cârcea, iar partea din stânga ţine de Craiova. Pur şi simplu linia de hotar dintre cele două localităţi a fost trasă pe mijlocul străzii. Există chiar un dosar în instanţă cu privire la grăniţuirea dintre cele două localităţi, spune primarul localităţii Cârcea.

Culmea asfaltării la Craiova: O stradă, două denumiri, jumătate de asfaltare

Minunea are și alte implicații, după cum am aflat de la colegii de la Gazeta de Sud. Mai exact, strada a fost asfaltată doar pe jumătate – o bandă de circulație și trotuarul aferent. Este vorba de partea care ține de comuna Cârcea, asfaltată de primărie în verva campaniei electorale. Localnicii din zonă au așteptat mult și bine ca și cealaltă jumătate a străzii să fie asfaltată, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Acum, între cele două benzi există o diferență de nivel, care poate pune probleme de siguranță șoferilor care circulă în zonă.

„La noi această stradă figurează sub denumirea de strada Siloz. Am amenajat partea dreaptă cu trotuar, cu tot. Am pus borduri şi am amenajat accesul către alei. Partea cealaltă nu ţine de noi. Eu nu pot să fac investiţii din bugetul localităţii Cârcea investiiţii pe teritoriul Craiovei”, a declarat pentru Gazeta de Sud primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză.

Lucrările de asfaltare sunt ceva obișnuit în România în perioade de campanie electorală. Adesea, acestea se fac după ureche, doar pentru inaugurarea festivă. Tot în județul Dolj, muncitorii au turnat asfaltul direct peste colbul drumului. Nu e un caz singular, ceva mai recent o operațiune de asfaltare s-a făcut direct pe iarbă, în pădure.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Claudiu Tudor/Gazeta de Sud



Comentarii
Inchide