Culmea prostiei? A sunat la poliție să spună că a condus băut

Autor: George Cristea 19 oct. 2020 Știri auto

Un sibian a sunat la poliție să spună că a condus băut și a solicitat polițiștilor să meargă la el acasă pentru a-l testa cu etilotestul. Nu a mai avut răbdare însă, așa că s-a urcat din nou la volan pentru a merge singur la Poliție.

Intră în Galeria FOTO

Culmea prostiei sau un exces de sinceritate? Nimeni nu își poate explica gestul șoferului sibian. Probabil că nici el nu o va putea face, nici chiar după ce se va fi trezit din beție. În ciuda șocului pe care, suntem convinși, îl va avea atunci când va afla că este cercetat penal.

„Prin apel 112, un sibian, în vârstă de 53 de ani, a solicitat la domiciliu prezența unui echipaj de poliție rutieră, afirmând că a condus un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului. Potrivit IPJ Sibiu, incidentul a avut loc sâmbătă, în jurul prânzului”, anunță IPJ Sibiu.

Nimeni nu știe de ce a sunat la Poliție să spună că a condus băut

În urma apelului la 112, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Sibiu s-au deplasat la locuinţa bărbatului, însă acesta nu se mai afla acasă. În schimb, prin Dispeceratul IPJ Sibiu, echipajul a fost direcţionat spre sediul Biroului Rutier, în faţa căruia se afla sibianul în cauză. Acesta ajunsese acolo cu propriul autoturism, pe care l-a condus de pe strada Brazilor până pe Bulevardul G-ral Vasile Milea.

Poliţiştii au constatat că bărbatul emana un miros puternic de alcool şi după testarea alcoolscopică a rezultat o concentraţie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, sibianul a fost însoţit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

Acesta va fi cercetat penal într-un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. Dincolo de fapta panală, rămâne gestul autodenunțului, care e suficientă pentru a-i asigura sibianului un loc într-un sanatoriu de specialitate. Dacă sunteți curioși ce înseamnă o alcoolemie de 0,94, nu strică să aflați ce alcoolemie iese după ce bei o singură bere. Apoi faceți calculul.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide