Cum a fost pedepsit Christian Ciocan, directorul din MAI care a fost lăsat fără permis de colegii săi de la rutieră

Autor: Cristian Agatie 08 iul. 2021 Știri auto

Christian Ciocan a primit o pedeapsă ușoară pentru aroganța comisă miercuri, când a încălcat nu mai puțin de 7 prevederi legale și s-a certat cu polițiștii. Iată cum a fost pedepsit Christian Ciocan, directorul din MAI care a fost lăsat fără permis de colegii săi de la rutieră.

Intră în Galeria FOTO

Scandalul în care este implicat fostul purtător de cuvânt al Poliției, comisarul-șef Christian Ciocan, a fost tranșat de ministrul de interne Lucian Bode. Deznodământul nu este cel așteptat, dar pune capăt unui conflict între minister și sindicatul polițiștilor Europol, care au denunțat lipsa de reacție a ministrului Bode.

Potrivit unui anunț oficial, Christian Ciocan, care este în prezent director în MAI și coordonator al politicilor publice în minister, a fost demis din funcția ocupată la minister. Acesta își păstrează însă uniforma de polițist, în ciuda gravității abaterilor.

Videoclipul în care apărea Christian Ciocan a ajuns pe rețelele de socializare abia miercuri, dar faptele s-au petrecut cu patru zile în urmă, potrivit sindicatului Europol. Putem fi siguri că, fără mediatizare acestui caz, comportamentului comisarului-șef Christian Ciocan ar fi fost mușamalizat. Chiar și așa, sindicaliștii sunt nemulțumiți de rezoluție.

„(…) dacă atitudinea și comportamentul lui Ciocan ar fi fost manifestate de un agent de poliție, acesta ar fi fost de mult cercetat, condamnat și dat afara din Poliție. Cea mai mare problemă a ministrului Bode se pare că nu e comportamentul și atitudinea suburbană a comisarului șef Ciocan la adresa polițiștilor care au aplicat legea, aflat în subordinea sa directă în cadrul MAI, ci faptul că aceste imagini au ajuns în spațiul public”, se arată într-o postare a sindicatului Europol.

Cum a fost pedepsit Christian Ciocan: Mizeriile, băgate sub preș la MAI

„Ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii ofițerului de poliție din funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI. În continuare, comisarul-șef de poliție Ciocan Christian își va desfășura activitatea în funcția de execuție ocupată anterior în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, se arată într-un comunicat al MAI.

Mai exact, Ciocan se va întoarce pe funcția de execuție ocupată în cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității din IGPR.  Sindicaliștii sunt nemulțumiți de măsura luată de minister, așteptând în continuare măsuri mai drastice.

„Este important de spus că această încetare a împuternicirii nu reprezintă o măsură disciplinară. De aceea așteptăm să vedem ce sancțiune va fi aplicată cms. șef Ciocan pentru manifestările sale”, mai scrie Europol.

Potrivit Europol, Christian Ciocan a pătruns pe o stradă unde acționa indicatorul „Accesul interzis” și la solicitarea agenților a refuzat să se legitimeze. Ulterior, agenții de poliție au constatat că autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din plăcuțele de înmatriculare, nu avea actele asupra și a refuzat să respecte indicațiile polițistului.

Pentru cele 7 fapte, oficialul MAI a fost amendat cu aproximativ 6.000 lei, iar ca măsuri complementare a fost reținută plăcuța cu numărul de înmatriculare și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Europol / Facebook


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide