Oficial din Ministerul de Interne, lăsat fără permis după ce a încălcat 7 prevederi ale Codului Rutier

Autor: Cristian Agatie 07 iul. 2021 Știri auto

Un oficial din Ministerul de Interne a fost lăsat fără permis după ce a încălcat nu mai puțin de 7 prevederi ale Codului Rutier. Acesta fost amendat cu aproape 6.000 de lei după ce a circulat pe interzis, avea avizul ITP expirat de trei ani, nu avea RCA și nici nu avea actele asupra sa.

Intră în Galeria FOTO

Într-o filmare publicată de sindicatul Europol, comisarul șef Christian Ciocan, actualmente coordonator al politicilor publice în Ministerul de Interne, discută pe un ton aprins cu un polițist în uniformă, în sediul Secției 4 de poliție din București. Ciocan îl acuză pe polițist că ar fi avut manifestări nepotrivite și că ar fi blocat strada când i-a cerut să tragă pe dreapta.

Comisarul șef se adresează colegilor săi cu apelativul „băi băieți”, după care le spune că nu înțeleg regulile de circulație:

-Băi băieți, dacă nu înțelegeți regulile de circulație, lăsați dracu la alții. Nu poți să lași mașina în mijlocul străzii, trebuie să tragi mașina.-Ați intrat de două ori pe interzis…

-Domnule! Ne-am întâlnit în intersecție, trebuia să deblocăm o intersecție. Mașinile din spate le-ați văzut?

-Sigur, că le blocați pe toate!

-Păi dacă dvs. erați pe interzis nu blocați?

-Mare problemă cu accesul interzis! E o simplă contravenție.

„Cms. șef Christian Ciocan, la acest moment împuternicit director al Unității de Politici Publice din MAI, a încălcat legea prin 7 fapte, care au fost constatate de către patrula de ordine publică din cadrul Secției 4 Poliție. Atitudinea și comportamentul manifestat de Ciocan au fost scandaloase, mai ales pentru poziția pe care o ocupă, recurgând la amenințări și intimidări la adresa agenților, și chiar i-a jignit afirmând că nu cunosc legea”, se arată într-o postare a Sindicatului Europol.

Oficial din Ministerul de Interne, lăsat fără permis. 7 fapte constatate

Potrivit Europol, Christian Ciocan a pătruns pe o stradă unde acționa indicatorul „Accesul interzis” și la solicitarea agenților a refuzat să se legitimeze. Ulterior, agenții de poliție au constatat că autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din plăcuțele de înmatriculare, nu avea actele asupra și a refuzat să respecte indicațiile polițistului. Pentru cele 7 fapte, oficialul MAI a fost amendat cu aproximativ 6.000 lei, iar ca măsuri complementare a fost reținută plăcuța cu numărul de înmatriculare și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile.

„Îi felicităm pe colegii Secției 4, pentru că nu au cedat presiunilor lui Ciocan, care le-a adresat o serie de jigniri, afirmând inclusiv faptul că nu înțelege cum își permit niște agenți să îl amendeze și să îi țină morală. Acest incident este dovada vie că vremurile se schimbă în sistem iar legea este aplicată indiferent că vorbim despre cms. șef Ciocan sau despre un simplu cetățean”, mai scriu cei de la Sindicatul Europol pe Facebook.

Christian Ciocan nu este singurul polițist care a fost prins în neregulă de către colegii săi. Un poliţist din localitatea Baia de Arieş, judeţul Alba, a fost oprit de un coleg care i-a cerut să-i prezinte documentele mașinii personale după ce aflase, în urma unei sesizări, că îi expirase asigurarea RCA

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide