Cum accelerează Dacia Spring? Francezii au filmat vitezometrul

Autor: Promotor 24 mart. 2021 Știri auto

Cifrele oficiale trecute în contul noii Dacia cu emisii zero au stârnit un val de amuzament în mediul online. Dar cum accelerează, de fapt, Dacia Spring?

GALERIE FOTO

De la 0 la 100 km/h în 19,1 secunde. De la 0 la 80 la 120 km/h în 26,2 secunde. Sunt cifrele furnizate de producător, care au fost primite cu amuzament de cei interesați de modelul cu emisii zero. Presa internațională s-a grăbit să facă liste de mașini vechi de 40 de ani care sunt mai rapide decât noul Spring. “Ajungi la 100 km/h dacă nu te plictisești!”. “Adormi până la 100 km/h”, “Este un melc!”, au scris jurnaliștii din vest.

În ciuda glumelor, Dacia a înregistrat un record de precomenzi în weekend-ul trecut. Peste 4.000 de oameni au rezervat mașina. Site-ul Dacia s-a prăbușit pentru scurt timp, pentru că server-ul nu a mai făcut față numărului mari de accesări.

Melc sau nu, Spring are un preț imbatabil, de 7.700 de euro, dacă este achiziționată prin intermediul Programului Rabla Plus. Oficial, mașina poate parcurge până la 305 kilometri în regim urban, între două încărcări. Este o autonomie asigurată de bateria cu o capacitate de 27,4 kWh.

Dar cum accelerează, de fapt, Dacia Spring?

Motorul electric care pune în mișcare noua Dacia Spring dezvoltă 44 de cai putere și duce mașina, care cântărește mai puțin de o tonă, la o viteză maximă de 125 km/h. În cadrul unui test efectuat săptămâna trecută de un jurnalist francez, vitezometrul lui Spring arăta, pe autostradă, 131 km/h.

De această dată însă, tot un jurnalist francez a fost cel care a apăsat pedala de accelerație până la podea. În tot acest timp, a filmat vitezometrul mașinii. Așa cum era de așteptat, procesul a durat 19,4 secunde cu modul Eco Activat, 19,41 secunde în modul Normal. O a doua încercare în modul Normal a fost cronometrată în 21,96 secunde. Evident, testarea este pur subiectivă.

Cei care sunt tentați să participe la curse din semafor în semafor pe străzile orașelor trebuie să-și amintească de faptul că în oraș, pe cele mai multe artere, limita de viteză este de 50, respectiv 60 de kilometri.

 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide