Cum accelerează un Rolls-Royce Wraith de 632 cai-putere | VIDEO

Autor: Marius Vișan 25 iul. 2016 Știri auto

 


Rolls-Royce Wraith este cel mai dinamic Rolls-Royce dintre toate, şi are un design inspirat de modelele GT europene din 1930. Numele, Wraith, înseamnă „spirit”, într-un dialect scoţian şi sugerează o forţă misterioasă şi imperceptibilă, scrie Throttlechannel.com. Rolls-Royce Wraith foloseşte platforma ca fantoma si Dawn, fiind considerată versiunea coupe a lui Ghost. Toate aceste trei maşini sunt bazate pe platforma modificata a modelului BMW Seria 7.

După cum spuneam, Rolls Royce Wraith este coupe-ul derivat din limuzina Ghost, dar, faţă de coupe-ul bazat pe Phantom, care e un fel de corespondent al unui iacht luxos de croazieră pentru şosea, noul Wraith pune accentul pe un comportament dinamic mai aproape de cee ce se vrea de la un GT sportiv.

Prin urmare, motorul V12 de sub capotă are o capacitate cilindrică de 6,6 litri şi dezvoltă o putere maximă de 632 CP, precum şi un cuplul motor maxim de 800 Nm. Adică mai mult decât cei ”doar” 571 CP ai limuzinei Ghost.

Cei de la Throttlechannel.com au vrut să vadă ce-i poate blana aşa că l-au supus la un test de viteză. Ce a ieşit puteţi vedea în clipul de mai jos: 


Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide