Cum alegi anvelopele adecvate pentru o mașină electrică

Autor: Marius Vișan 26 aug. 2021 Știri auto
Cum alegi anvelopele adecvate pentru o mașină electrică

Producătorii de anvelope lucrează la dezvoltarea unor modele destinate mașinilor electrice.

Acestea au o accelerație mai rapidă și o greutate mai mare decât mașinile cu motor cu combustie internă, pachetele de baterii făcându-le mai grele. Greutatea bateriei este o sarcină în plus în viraje și la accelerație.

Sfaturi pentru alegerea anvelopelor adecvate vehiculelor electrice

Cele mai importante trei criterii sunt, de obicei, siguranța, rezistența redusă la rulare și zgomotul redus.

Rezistența redusă la rulare extinde autonomia vehiculului. Cu cât autonomia este mai mare, cu atât este necesară mai puțină energie electrică, rezultând un condus mai ecologic. Beneficiile pentru mediu sunt principalul efect scontat în utilizarea pe scară largă a vehiculelor electrice.

Cele mai importante trei criterii pentru anvelopele potrivite vehiculelor electrice

-Siguranța: cel mai important lucru este luarea în calcul a mediului de condus și alegerea anvelopelor în consecință;

-Rezistența redusă la rulare: cu cât rezistența la rulare este mai mică, cu atât autonomia este mai mare;

-Zgomot redus: alegerea unor anvelope silențioase pentru un vehicul electric silențios va îmbunătăți confortul la volan.

Eticheta UE a anvelopelor oferă informații accesibile cu privire la nivelul zgomotului și rezistența la rulare, facilitând astfel compararea diferitelor anvelope.

Anvelopele unei mașini electrice se uzează mult mai lent

”Anvelopele unei mașini electrice moderne se vor uza mult mai lent decât în cazul unei mașini cu motor tradițional cu combustie internă. Acest lucru se datorează unui control bun al tracțiunii. Sistemele de asistență pentru șofer reduc alunecarea datorită utilizării reglării rapide a puterii motorului electric.

Acest sistem este mult mai rapid decât la vehiculele ICE, care se bazează pe frânare și limitarea turațiilor motorului. Totuși, stilul de condus rămâne principalul factor care contribuie la uzura anvelopelor și, prin urmare, durata de viață a anvelopelor este determinată, în principal, de șofer”, declară Martin Dražík, Manager de produs al companiei Nokian Tyres.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide