Cum ar trebui să arate un Mercedes-Benz din viitor

Autor: George Cristea 28 sept. 2020 Știri auto

Designul modelelor Mercedes este unul foarte apreciat, în special de când designer-șef al Daimler a fost numit Gorden Wagener, în 2016. Iată cum ar trebui să arate un Mercedes-Benz din viitor în opinia unui student la ArtCenter College of Design din Pasadena, California.

Intră în Galeria FOTO

Am văzut câteva concepte spectaculoase de la Mercedes în ultimii ani, dar lecția de design pe care o dă Lujie Huang ar trebui studiată atent la departamentul de design al casei germane. Studiul de design pe care l-a prezentat Huang ca parte a tezei sale de absolvire arată cum ar trebui să arate un automobil premium în era mașinilor autonome.

Conceptul a primit denumirea Mercedes-Benz Vision Duet, preluând astfel tema conceptelor Mercedes. Este, în esență, un grand tourer cu trei locuri care-și propune să ofere o experiență inedită de călătorie grație designului inovativ.

Mercedes-Benz din viitor: Cum va afecta conducerea autonomă designul mașinilor premium

Huang împărtășește ideea că trecerea la electrificare și conducere autonomă va muta accentul unei călătorii de la experiența conducerii la experiența relaxării. Pin urmare, nu este neobișnuit că Vision Duet nu este dotat cu sistemele de control tradiționale – volanul și pedalele lipsesc complet. În schimb, conceptul propune două fotolii confortabile și o masă supradimensionată poziționată în centrul cabinei.

Atunci când mașina este parcată, acoperișul din sticlă glisează pentru a permite utilizarea unui al treilea scauin, poziționat față-în față cu cele două principale. Designerul Lujie Huang recunoaște că s-a inspirat de conceptul de scaune al ambarcațiunilor de agrement pentru a desena Vision Duet.

Din exterior, conceptul arată diferit de tot ce as creat echipa lui Wagener, dar asta nu este deloc un lucru rău. În față are o grilă distinctivă, deși decorativă, în mijlocul căreia tronează steaua în trei colțuri specifică mărcii germane. Sistemul de propulsie electric permite o consolă față extrem de scurtă, oarecum neobișnuită pentru un grand tourer.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide