Cum arată Bucureștiul după prima zăpadă din 2020 – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 06 feb. 2020 Știri auto

Și în 2020, ca în fiecare an, iarna ne-a luat prin surprindere.

Deși ne aflăm în plină lună de iarnă, iar meteorologii au emis avertizări de vreme rea în toată țara, autoritățile din București s-au dovedit a fi, din nou, depășite de situație. Avem numeroase străzi unde nu s-a deszăpezit cum trebuie, mai avem și mulți copaci căzuți pe mașini, trotuare acoperite de troienele de zăpadă, dar și multe mijloace de transport în comun blocate.

Încă de ieri după-amiază, în București, a fost mobilizare generală după ce ANM a emis un cod portocaliu de ninsoare și lapoviță valabil pentru noaptea de miercuri.

Primăria Capitalei a anunțatcă 415 operatori sunt pregătiți să intervină cu 741 de utilaje dacă evoluția fenomenelor meteo din această noapte o va impune. De asemenea, stocurile de material și soluții antiderapante se ridică la 21.260 de tone.

Chiar dacă autoritățile ne-au asigurat încă de ieri că situația este sub control, astăzi vedem că lucurile stau altfel. Avem numeroase tramvaie blocate în trafic, iar trotuarele sunt acoperite în continuarea de zăpadă, acest lucru îngreunând transportul bucureștenilor.

GALERIE FOTO

Deși autoritățile au dat asigurări că traficul va fi unul bun încă de la caderea primilor fulgi de zăpadă, încă din cursul nopții s-a putut observa că utilajele nu și-au făcut apariția în număr suficient. În această situație, în primele ore ale dimineții, când oamenii au plecat la serviciu, nu s-a putut circula în condiții normale.

Traficul pe Centura București

Traficul rutier se desfășoară îngreunat pe Centura București, întrucât, din cauza restricțiilor impuse pe autostrada A2 București-Constanța, s-au format coloane de autovehicule. Traficul se deviază și prin București și comuna Cățelu.

Circulația se desfășoară în condiții de aglomerație și pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 București – Pitești, de la kilometrul 20, limita dintre județele Giurgiu și Ilfov, din cauza valorilor ridicate de trafic de pe Centura București.

Situația în țară

Circulaţia e închisă pe A2 Bucureşti – Constanţa şi pe 28 de drumuri naţionale din cauza codului roşu de viscol şi ninsori. Restricţii de tonaj sunt impuse pe 5 drumuri naţionale. De asemenea, CFR Călători a anunţat că peste 30 de trenuri au fost anulate, iar mii de oameni din mai multe judeţe din ţară au rămas fără curent electric.

Călăraşiul este unul dintre cele mai afectate judeţe de viscolul puternic. Şi la această oră (11:00), drumurile rămân închise până în jurul orelor 15.00. Autorităţile fac în continuare apel la cetăţeni să nu se aventureze să părăsească localitatea, vizibilitatea fiind zero.

Pompieri, poliţişti şi jandarmi au intervenit, în ultimele 12 ore, pentru deblocarea a 70 de autovehicule care au avut probleme din cauza viscolului, fiind salvate peste 650 de persoane.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide