Cum arată BYD Seal, modelul electric care va concura cu Tesla Model 3

Autor: Cristian Gubandru 28 apr. 2022 Știri auto

Producătorul chinez de automobile BYD a dezvăluit imagini cu sedanul BYD Seal, care ar fi trebuit să debuteze la Salonul Auto de la Beijing, amânat recent.

Modelul complet electric cu patru uși împrumută elemente de la conceptul Ocean-X prezentat anul trecut și are la bază noua arhitectură electrică a BYD numită e-platform 3.0.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Seal continuă nomenclatura cu tematică oceanică din gama BYD, unde numele vieții marine sunt rezervate pentru vehiculele electrice precum Dolphin și numele navelor de război pentru vehiculele PHEV precum Destroyer.

Seal este o evoluție a conceptului futurist, cu linii dinamice similare și caracteristici ușor atenuate, inclusiv farurile cu LED-uri și roțile convenționale. Modelul este o dovadă a îmbunătățirii semnificative a standardelor de design ale producătorilor auto chinezi.

Dimensiuni BYD Seal

Noul BYD măsoară 4.800 mm lungime, 1.875 mm lățime și 1.460 mm înălțime, având un ampatament de 2.920 mm. Dimensiunile respective îl fac puțin mai mare decât Tesla Model 3 fiind mai aproape de Nio ET5 și BMW i3 eDrive35L. O siluetă similară este așteptată de la viitorul Toyota bZ SDN, care se presupune că va folosi tehnologia BYD.

BYD a publicat, de asemenea, o serie de fotografii interioare care dezvăluie un ecran tactil masiv de infotainment, care are rolul unei console centrale. Ecranul ar putea fi unitatea de 15,6 inch pe care am văzut-o recent pe BYD Destroyer, precum și grupul de instrumente digital de 8,8 inch. Cu toate acestea, habitaclul Seal este complet nou, nu seamănă cu modelele anterioare ale lui BYD.

Designerii au ales forme organice pentru orificiile de aerisire interconectate de pe tabloul de bord. Un tratament similar poate fi văzut pe tunelul central, cu un selector de viteze asemănător unui diamant și câteva butoane organizate într-un cerc în jurul lui. Tema subacvatică este conturată de tapițeria albastru deschis cu textură de piele pe scaune și aspectul de piele întoarsă pe planșa de bord și porțiunea superioară a ușilor.

Performanțe

BYD Seal vine cu un singur motor electric montat în spate, care produce 150 kW sau 230 kW (201 sau 308 CP), în timp ce modelul de top are o configurație cu două motoare. Acesta combină un motor de 160 kW (214 CP) amplasat în față și un motor de 230 kW (308 CP) poziționat în spate, permițând o accelerație de la 0 la 100 km/h (0-62 mph) în 3,8 secunde.

În funcție de configurație, bateria BYD Blade 800V permite o autonomie de 550 km, 650 km sau 700 km. În mod similar, greutatea automobilului electric variază de la 1.885 kg la 2.150 kg.

Presa locală sugerează că BYD Seal va costa între 34.500-44.000 de dolari, ceea ce îl face mult mai ieftin decât Tesla Model 3, care începe de la 53.400 de dolari în China.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide