Cum arată cea mai vândută mașină electrică din China

Autor: Cristian Gubandru 07 mart. 2022 Știri auto

Cea mai vândută mașină electrică din China nu este un model Tesla. Wuling Mini a înregistrat anul trecut 395.451 de livrări, aproape triplându-și rezultatul față de 2020, potrivit China Passenger Car Association.

Cele mai vândute trei modele din China au fost anul trecut Wuling Mini, urmat de BYD Qin și de Tesla Model Y pe locul 3.

Pentru a sărbători succesul, chinezii lansează anul acesta o ediție specială pentru Wuling Mini, denumită Mini GameBoy. Modelul vine în patru versiuni diferite: Hurricane Phantom, Jungle Traveler, Star Rover și Party Sweetheart.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Fiecare dintre ele are un design exterior aparte, un set de roți diferit și un ornament unic. În comparație cu Mini EV de serie, modelele ediții speciale beneficiază și de noi faruri cu lumini de zi cu LED și o bandă LED suplimentară care conectează cele două grupuri de lumini.

Dimensiunile ediției Mini EV GameBoy s-au schimbat ușor în comparație cu modelul standard. Lungimea a fost mărită cu 80 mm până la 2.997 mm, în timp ce înălțimea a scăzut cu 17 mm până la 1.604 mm. Cu toate acestea, probabil cea mai importantă actualizare este noul motor electric de 41 de cai putere (30 kilowați), mult mai puternic decât cel de pe versiunile de bază care are doar 27 CP (20 kW).

Autonomie Wuling Mini EV

Mașina electrică chinezească în ediție specială va primi o baterie cu o capacitate de 26,5 kWh, care va oferi o autonomie de până la 280 de kilometri, conform standardului CLTC. Mașina electrică de serie este disponibilă în prezent cu patru opțiuni de baterie care permit o autonomie între 120 km și 170 km fără reîncărcare.

Varianta de serie Wuling Mini EV are o viteză maximă de 100 de kilometri pe oră. Acesta este și cel mai ieftin vehicul electric nou din China, cu un preț de pornire de aproximativ 4.200 de dolari. O echipare de vârf crește prețul la aproximativ 5.700 de dolari.

O companie din China va produce baterii pentru mașini electrice cu o autonomie de 1.000 km în 2024. Producătorul chinez de baterii Envision AESC intenționează să înceapă producția de baterii.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Motor1


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide