Cum arată celebra rulotă pe care Tom Hanks o scoate la licitație, alături de alte mașini ale sale

Autor: Cristian Agatie 10 aug. 2021 Știri auto

Tom Hanks scoate la licitație celebra rulotă pe care a folosit-o pe platourile de filmare, alături de alte mașini ale sale. Printre acestea se află și un pick-up Ford cu care actorul își tracta casa pe roți.

Intră în Galeria FOTO

Patru vehicule deținute de actorul american Tom Hanks sunt scoase la licitație la casa Bonhams. Printre acestea se află rulota sa de lux Airstream, un Ford F-450 Super Duty folosită la tractarea rulotei, precum și o Toyota FJ40 Land Cruiser din 1980 și mașina personală a actorului, o Tesla Model S P85D. Aparent, Tom Hanks nu mai folosește aceste vehicule, așa că nu a mai găsit motive pentru a le păstra în continuare.

Vedeta lotului este rulota Airstream a actorului, pe care acesta a amenajat-o potrivit nevoilor personale. Cumpărată în 1993, rulota Airstream a fost folosită  până în 2017 pe platourile de filmare a nu mai puțin de 18 pelicule, inclusiv Sleepless in Seattle și Forrest Gump. Este vorba de un Airstream Model 34 Limited Excella, personalizat de Tom Hanks, care nu a suportat rulotele standard oferite actorilor de către studiourile de film.

„Am luat-o în vremurile în care filmările se derulau mult mai lent. Petreceam mult prea mult timp în rulote cu decoruri hidoase și mobilier incomod, așa că am hotărât să cumpăr un Airstream nou cu un interior amenajat după indicațiile mele”, a declarat Tom Hanks pentru Bonhams Magazine.

Cum arată celebra rulotă pe care Tom Hanks o scoate la licitație: Confort, dar nu lux

Mai exact, amenajările au pornit de la un Airstream care nu avea instalte decât bucătăria și baia. Tom Hanks a mobilat-o cu o canapea full-size asortată cu biroul, parchet pe podea și o masă cu scaune. De-a lungul anilor, Hanks a lipit pe ferestre stickere cu locațiile de filmare în care a folosit rulota. Numeroase accesorii folosite de Tom Hanks și prietenii săi sunt vândute împreună cu rulota. Printre acestea, mai multe aparate de preparat espresso, scaune din lemn de tek și un aer condiționat cu autograful lui Hanks.

Rulpota Airstream este doar unul dintre vehiculele scoase la vânzare de Tom Hanks. Colecția Tom Hanks mai include un Ford F-450 din 2010, un SUV Toyota Land Cruiser FJ40 din 1980, precum și mașina personală, o Tesla Model S P85D. Prețurile preconizate sunt de 150.000 – 250.000 de dolari pentru rulotă, între 70.000 și 100.000 pentru F-450, respectiv 75.000 – 125.000 dolari pentru Land Cruiser. Cât despre Tesla lui Hanks, aceasta ar trebui să-i aducă în conturi între 70.000 și 100.000 de dolari.

Cu siguranță rulota lui Tom Hanks este o parte a istoriei cinematografiei de la Hollywood. Nu este însă, nici pe departe, cea mai luxoasă din lume. Acest titlu a fost revendicat de un Westcraft Capistrano Calypso din 1950. Numai procesul de resaturare l-a costat pe proprietar mai mult decât speră să obțină Hanks pe toate vehiculele scoase la licitație.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bonhams


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide