Cum arată Dacia Duster ambulanță? GALERIE FOTO

Autor: Elena Luchian 30 iul. 2020 Știri auto

Dacia Duster devine ambulanță. Se întâmplă în Anglia, acolo unde au fost livrate 40 de unități construite de producătorul român și modificate pentru a servi în scop medical.

GALERIE FOTO

Ambulanțele Dacia Duster nu vor înlocui autospecialele cu targă și alte echipamente specifice intervențiilor, care transportă bolnavii către unități medicale. Acestea vor fi folosite de primii respondenți, care vor oferi asistență până la sosirea autospecialelor și tratament prespitalicesc.

“Noile Duster sunt manevrate de către voluntari special instruiți, care sosesc rapid la locația în care este solicitată prezența ambulanței prin apel la numărul de urgență”, explică cei care au primit noua flotă din partea Dacia Uk.

Și aceste mașini, care intră în serviciul South Central Ambulance, beneficiază de prezența echipamentelor medicale pentru intervenții de urgență. La bord se află, în permanență, un tehnician medical de urgență. Acesta nu este însă, un medic.

13 dintre unitățile livrate sunt mașini cu tracțiune integrală 4WD. Acestea vor fi folosite în misiuni în care suprafața de rulare va fi una dificilă. Celalalte 27 sunt unități Duster tracțiune față. Mașinile au primit sistem nou de iluminare, dar nu și girofar, și sisteme complexe de stocare a echipamentelor.

Ambulanța Dacia Duster va opera în Buckinghamshire, Berkshire, Oxfordshire și Hampshire.

Voluntarii au fost sceptici când au aflat că vor folosi Dacia Duster ca ambulanță

“Știam că Dacia Duster este alegerea perfectă în ceea ce privește fiabilitatea și spațiul. În plus, era conștienți de avantajele modelului: costuri mici de achiziție și întreținere”, a explicat Vanessa Casey, CEO al South Central Ambulance Charity.

“Unii dintre voluntary au fost un pic sceptici la început, dar au fost, în cele din urmă, cuceriți de ceea ce oferă Dacia Duster”, a povestit CEO-ul.

Înainte de a fi delegate în misiuni pentru a salva vieți, toate mașinile Dacia Duster care joacă rol de ambulanță au fost expuse pe circuitul Thruxton, Anglia.

În România, Dacia Duster este un model utilizat de Poliția Română.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide