Cum arată documentele pe care trebuie să le aveți pentru a putea ieși din casă

Autor: ProMotor 25 mart. 2020 Știri auto
Cum arată documentele pe care trebuie să le aveți pentru a putea ieși din casă

Grupul de Comunicare Strategică a publicat modelele declarației pe propria răspundere și a adeverinței de la angajator, necesare tuturor celor care ies din case. Acestea au un model specific, aprobat de autorități, și pot fi descărcate de la link-urile de mai jos. Iată cum arată documentele pe care trebuie să le aveți pentru a putea ieși din casă.

Grupul de Comunicare Strategic prezintă declaraţia pe proprie răspundere aprobată de autorităţi. Această declaraţie este completată de tine atunci când ieşi din casă. În cazul în care nu ai imprimantă acasă, poţi scrie de mână declaraţia.

Declaraţia pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaraţiei aprobate de autorităţi.

Orice român care iese din casă trebuie să aibă la el cartea de identitate şi declaraţia pe proprie răspundere completată.

Descarcă aici modelul Declarației pe propria răspundere pentru a putea ieși din casă

Ambele documente trebuie prezentate poliţiştilor, poliţiştilor locali sau jandarmilor atunci când te legitimează.

„Reprezentanţii Poliţiei Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliţiei Locale pot efectua fotografirea documentelor (declaraţie pe proprie răspundere şi act de identitate) la momentul legitimării
persoanei”, anunţă autorităţile.

Potrivit Ordonanţei Militare nr. 2 din 21 martie, obligaţia completării declaraţiei pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie (luni). Odată cu publicarea Ordonanței Militare nr. 3 din 24 martie, completarea declarației pe propria răspundere devine obligatorie și pentru deplasările pe timpul zilei.

Cei care se deplasează în interes de serviciu trebuie să aibă și o adeverință oficială de la angajator din care să rezulte locul de muncă, scopul deplasării, traseul și mijlocul de transport folosit.

Grupul de Comunicare Strategică a publicat şi modelul adeverinţei oficiale pentru angajator.

Această adeverinţă îi permite angajatului să poată circula în interes de serviciu. Angajatul trebuie să aibă şi cartea de identitate şi legitimaţia de muncă la el.

Descarcă aici modelul Adeverinței oficiale pentru angajator

Angajatorii trebuie să semneze, să ştampileze şi să completeze adeverinţa cu numele salariatului care desfăşoară o activitate ce nu poate fi organizată în regim de telemuncă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide