Cum arată mașina zburătoare pe care au pus ochii liderii Forțelor Aeriene ale SUA

Autor: Marius Vișan 26 aug. 2020 Știri auto

La mai puțin de un an după ce șeful de achiziții al Forțelor Aeriene, Will Roper, a anunțat că Air Force urmărește „autovehiculele zburătoare”, liderii de top ai serviciului s-au adunat în Austin, Texas, pentru a urmări un zbor demonstrativ.

Vehiculul în cauză este Hexa, și poate transporta un singur pasager, pe o platformă electrică de decolarea și aterizarea pe verticală. Hexa este alcătuit dintr-un scaun deschis înconjurat de rotoare. Fabricat de LIFT Aircraft, Hexa cu 18 rotoare este comercializat pentru toți consumatorii, nefiind necesară licența de pilot.

Hexa are o baterie care asigură 10-15 minute de zbor

Zborul demonstrativ a fost efectuat în 20 august la baza militară Mabry din Texas, aparatul Hexa fiind pilotat de CEO-ul LIFT, Matthew Chasen.

Demonstrația a avut loc ca parte a programului Agility Prime lansat de Forțele Aeriene americane în luna aprilie, acesta fiind un program neconvențional cu scopul declarat de a accelera dezvoltarea pieței pentru vehiculele zburătoare comerciale, scrie military.com.

Compania care produce Hexa se numește Lift Aircraft, are sediul din Austin (SUA), și a gândit acest aparat de zbor pentru distanțe scurte. Hexa are o greutate de 195 de kg iar autonomia bateriei este suficientă pentru un zbor de 10-15 minute.

VIDEO

Sursă: HotNews.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: techcrunch.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide