Spectaculos: Transfăgărăşanul filmat din dronă, în timpul stabilirii unui record mondial. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 07 aug. 2015 Știri auto

9 minute şi 13 secunde. Acesta este timpul de care a avut nevoie italianul Fabio Baroni pentru a parcurge integral porţiunea de drum dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, adică 12.3 kilometri, cu un Ferrari 459 Italia modificat.

Viteza medie a fost de 83 de kilometri pe oră, iar italianul a preferat să abordeze un stil de şofat mai degrabă calm, fără a brusca maşina – de unde şi aparenta lentoare din liniile drepte. De altfel, porţiunea aleasă este cea din zona alpină, cu ace de păr succesive şi linii drepte relativ scurte. Aşa cum puteţi remarca din superbul clip realizat de Mihail Oprescu, Transfăgărăşanul arată magnific filmat din dronă!

FERRARI SPEED WORLD RECORD – TRANSFAGARASAN – FABIO BARONE from Mihail Oprescu on Vimeo.

Deşi unii s-au plâns că Transfăgărăşanul a fost închis pe această porţiune în timpul realizării cursei, iar destui piloţi români au făcut bancuri pe seama stilului lent în care s-a realizat „recordul mondial” (certificat totuşi de reprezentanţii Guinness World Records prezenţi la faţa locului), cert e că publicitatea făcută cu această ocazie va atrage din ce în ce mai mulţi turişti în România.

Putem spera la un Pikes Peak românesc? De ce nu, dacă distanţa rămâne aceeaşi, iar piloţi din lumea întreagă se încumetă a se întrece pe urcare între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, ar fi chiar minunat, fie şi dacă Transfăgărăşanul e închis jumătate de zi pentru asta pe porţiunea respectivă. Cel puţin noi aşa gândim. Iar porţiunea de 12.3 kilometri ar putea fi parcursă chiar mult mai rapid, zicem noi…

Până atunci, nu uitaţi că avem întâlnire cu toţii acolo între 20-23 august, la Sibiu Rally Challenge, care include o probă specială desfăşurată chiar pe Transfăgărăşan!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide