Cum arată mașinile Skoda dedicate serviciilor de poliție, salvare și pompieri – FOTO

Autor: Marius Vișan 21 dec. 2020 Știri auto

Serviciile de pompieri, de poliție și de ambulanță din Marea Britanie pot comanda acum noile vehicule electrificate ale Skoda, Octavia vRS iV, Octavia iV și Superb iV, fiecare disponibil în două stiluri de caroserie.

Modelele mărcii Skoda sunt deja populare în rândul serviciilor de poliție, ambulanță și pompieri din întreaga țară, dar aceasta este prima ofertă electrificată a Skoda pentru servicii de urgență.

Prezentat ca fiind „ideal pentru orice unitate de poliție care necesită o intervenție rapidă”, modelul Octavia vRS iV este alimentat de un motor TSI pe benzină de 1,4 litri și un motor electric.

Propulsorul hibrid plug-in generează o putere combinată de 242 CP / 180 kW  și 400 Nm cuplu, pentru un sprint de la 0 la 100 km / h care durează 7,3 secunde, pe când viteza maximă pe care o atinge este de 225 km / h. Bateria litiu-ion de 13 kWh oferă o autonomie electrică de până la 63 km.

Printre altele, caracteristicile standard includ faruri adaptive Full Matrix cu LED, jante din aliaj de 19 inci, ecran tactil de 10 inci și un instrumentar de bord digital cu o diagonală de 10,25 inci.

Modelele electrificate de la Skoda sunt pregătite pentru intervenții

Poziționat chiar sub modelul vRS, Octavia iV se va alătura flotei pentru servicii de urgență. Sistemul hibrid plug-in este format dintr-un motor TSI de 1,4 litri asociat cu un motor electric și o baterie de 13 kWh, cu o putere totală de 201 CP / 150 kW și cuplu de 350 Nm. Bateria oferă o autonomie de până la 69 km cu emisii zero.

Cel mai mare dintre toate cele trei modele este Superb iV. Acesta oferă suficient spațiu pentru a depozita și transporta echipamente vitale care pot salva vieți, cum ar fi rezervoarele de oxigen, ventilatoare și alte aparate de respirație esențiale.

Toate vehiculele vor primi modificări personalizate, inclusiv girofar și integrarea completă a sistemului de comunicații în sistemul de infotainment al mașinii.

Intră în Galeria Foto

Cum arată mașinile Skoda dedicate serviciilor de Poliție, Salvare și Pompieri
Cum arată mașinile Skoda dedicate serviciilor de Poliție, Salvare și Pompieri

Sursă: autocar.co.uk

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Carscoops.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide