Primul SUV electric de la Skoda a ajuns în România! Cât plătesc românii să-l ia acasă?

Autor: Elena Luchian 02 dec. 2020 MASINI NOI

A sosit în România primul SUV electric de la Skoda, Enyaq iV. Este și prima mașină de serie cu tracțiune spate produsă de constructorul ceh. Cât plătesc românii pentru acest model?

GALERIE FOTO

Skoda Enyaq iV are în țara noastră un preț de pornire de 38.360 de euro. Versiunea care va fi entry level în momentul lansării pe piața din România, Enyaq iV 60, are bateria cu o capacitate de 62 kWh și o autonomie de până la 360 de kilometri. Motorul electric amplasat pe puntea spate dezvoltă 180 de cai putere.

Cablu de încărcare MODE 3, design interior LOFT, sistem keyless go, instrumentar de bord Digital Cockpit și ecran tactil de 13 inci intră toate în echiparea standard.

Este disponibilă acum la noi și Skoda Enyaq 80, care are aceeași baterie, dar o autonomie de 510 kilometri. Motorul său dezvoltă 204 cai putere. Aceasta vine în plus cu pachet Chrome, senzori de parcare față și spate și cameră video pentru marșarier. Aceasta pornește de la 44.661 euro.

Ambele pot fi achiziționate prin Programul Rabla Plus, care aduce o reducere de aproape 10.000 de euro (45.000 de lei).

Primul SUV electric de la Skoda va primi și alte versiuni

Va sosi în România și o versiune mai accesibilă, Enyaq iV 50. Aceasta va fi echipată cu o baterie de 55 kWh pentru o autonomie de până la 340 de kilometri. Motorul amplasat pe puntea spate îi asigură 148 de cai putere.

Cei care vor mai mult trebuie să aștepte Skoda Enyaq iV 80X cu două motoare electrice, care dezvoltă împreună 265 de cai putere. 460 de kilometri este distanța maxima pe care o poate parcurge această versiune.

Rolul vârfului de gamă îi este rezervat lui Enyaq iV RS. Două motoare electrice vor livra 306 cai putere și vor face mașina să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 6,2 secunde. Această versiune va avea tot o autonomie de până la 460 de kilometri.

Modelul, care are la bază platforma MEB, dezvoltată de Grupul Volkswagen pentru mașinile electrice, a intrat în producție săptămâna trecută.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide