Mercedes-Benz a blindat limuzina Clasa S. Cum arată S 680 Guard 4MATIC?

Autor: Elena Luchian 29 iul. 2021 Știri auto

Mercedes-Benz a blindat noua limuzină Clasa S. Modelul poartă acum denumirea S 680 Guard 4MATIC și costă peste jumătate de milion de euro.

GALERIE FOTO

Siguranță, confort, lux. Sunt caracteristici care descriu, pe scurt, vârful de gamă Mercedes-Benz, limuzina Clasa S. Acum, termenul “siguranță” primește o nouă conotație, pentru că modelul a fost blindat.

Dedicat șefilor de stat și tuturor acelora care simt că trebuie să se păzească de atacuri armate, noul Mercedes-Benz S 680 Guard 4MATIC a fost prezentat discret. Mercedes a făcut la fel și cu versiunea cu V12 a limuzinei Maybach. Este o strategie aleasă în contextul normelor tot mai stricte de poluare.

Astfel, sub capota lui S 680 Guard 4MATIC funcționează același motor V12 twin-turbo de 6.0 litri, care dezvoltă 612 cai putere și un cuplu maxim de 830 Newtoni metru (cu 70 mai puțin decât versiunea de serie). Unitatea este cuplată la o transmisie automată cu nouă rapoarte și la un sistem de tracțiune integrală 4MATIC. Viteza maximă este limitată la 190 km/h.

Versiunea blindată este Clasa S cu ampatament lung. Aceasta a primit protecție VR10, nivelul maxim de protecție balistică pe care îl poate primi un vehicul civil.

Mercedes-Benz blindat are geamuri cu o grosime de aproape 10 centimetri

Blindajul presupune panouri ale caroseriei reconstruite de la zero, sticlă multi-strat și geamuri cu acționare hidraulică, din policarbonat, cu o grosime de aproape 10 centimetri. Da, ați citit bine!

Modelul este echipat cu anvelope runflat Michelin PAX, care îl ajută să-și continue deplasarea pentru încă 30 de kilometri după ce au fost perforate.

Ca și în cazul limuzinei din generația precedentă, și Mercedes-Benz W223 a primit un sistem de urgență de livrare a aerului curat, stocat într-un rezervor aflat în portbagaj. Acesta poate fi activat prin apăsarea unui buton în situația unui atac chimic. Clasa S a primit și un sistem inovator de stingere a incendiilor care pot izbucni la exterior sau la interior.

În urma modificărilor, greutatea limuzinei a ajuns la o valoarea incredibilă: 4,2 tone. Pentru a face față surplusului, limuzina a primit o transmisie și o direcție cu setări noi.

Mercedes-Benz S 680 Guard 4MATIC este disponibil în două configurații: cu patru sau cinci locuri. 51 de zile durează operațiunea de blindare.

Mașina are un preț de pornire de 547.000 de euro, deci peste jumătate de milion de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide