Cum arată modelul Puma cu care Ford va concura în Campionatul Mondial de Raliuri WRC

Autor: Cristian Agatie 08 iul. 2021 Știri auto

Ford a prezentat joi modelul Puma cu care va concura în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) în sezonul viitor. Sportiva Ford cu sistem de propulsie hibrid a putut fi admirată joi la Goodwood Festival of Speed, în Marea Britanie.

Intră în Galeria FOTO

M-Sport Ford World Rally Team (WRT) a prezentat joi noua mașină de rally Puma Rally1, care va concura în Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), începând cu 2022. Ford Puma Rally1 dispune de un propulsor hibrid care combină performanța motorului pe benzină EcoBoost de 1,6 litri cu cea a unui motor electric de 100 kW (136 CP), alimentat de o baterie cu capacitatea de 3,9 kWh. Ford Puma Rally1 folosește astfel un motor diferit de cel al lui Puma ST, care este unul cu trei cilindri, de 1,5 litri.

Pilotul M-Sport Ford WRT Adrien Fourmaux, alături de pilotul de teste al echipei M-Sport Ford, Matthew Wilson, vor conduce prototipul Puma Rally1 pe celebrul deal de la Goodwood pe parcursul următoarelor zile de eveniment; acest prototip va fi apoi folosit pentru a pregăti mașina din sezonul 2022.

Ford Puma va concura în WRC: Cum funcționează sistemul hibrid în competiție

Sistemul hibrid al Puma Rally1 captează energia pierdută în mod normal în timpul frânării și rulării libere și o stochează într-o baterie care poate alimenta un motor electric pentru a economisi carburant în timpul rulării sau pentru a oferi un spor de performanță – în cazul Puma Rally1 până la 100 kW pentru impulsuri multiple de până la trei secunde în timpul conducerii sportive.

Acumulatorul poate fi reîncărcat folosind o sursă de alimentare externă în punctele de service între etape, cu o reîncărcare care durează aproximativ 25 de minute. Având o greutate de 95 kg, sistemul hibrid este răcit cu lichid și aer și este găzduit într-o carcasă cu rezistență balistică, pentru a rezista la impactul cu rămășițele și forța inerțială în caz de accident.

Din sezonul 2022, concurenții FIA WRC Rally1 vor folosi un carburant fără surse fosile, compus din elemente sintetice și biodegradabile pentru a produce un combustibil 100% sustenabil. Noul model va debuta în WRC anul viitor, când va lua startul în celebrul Raliu de la Monte Carlo.

Ford a lansat recent Puma ST Gold Edition, o serie limitată care a fost personalizată conform dorinței fanilor modelului. Modelul produs la Craiova este unul dintre cele mai populare din gama Ford.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide