Noul Forma Puma ST – Aceasta este cea mai puternică mașină construită vreodată în România

Autor: Elena Luchian 24 sept. 2020 Știri auto

Noul Ford Puma ST este cea mai puternică și mai rapidă mașină construită vreodată la Craiova. După numeroasele imagini teaser, constructorul american a dezvăluit SUV-ul cu 200 de cai putere.

GALERIE FOTO

Este primul model Ford Performance produs în România, dar și în Europa. Noul Ford Puma ST are motorul EcoBoost de 1,5 litri cu trei cilindri, care dezvoltă 200 de cai putere. Motorul, care și-a făcut debutul sub capota lui Fiesta ST, este cuplat la o transmisie manuală cu 6 trepte. De 6,7 secunde are nevoie mașina pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Viteza maximă este limitată electronic la 220 km/h.

Mașina este echipată cu un diferențial mecanic cu alunecare limitată LSD și cu funcție Launch Control. Aceasta din urmă este inclusă în pachetul opțional Performance. Viitorul posesor de Puma ST va putea alege unul dintre cele patru moduri de rulare disponibile la bord: Eco, care apare în premieră la un model Ford Performance, Normal, Sport și Track.

Noul Ford Puma ST are o culoare rezervată exclusiv gamei

Șase culori exterioare sunt disponibile în gamă. Este vorba despre Agate Black, Desert Island Blue, Fantastic Red, Magnetic, Frozen White și Mean Green. Aceasta din urmă, pe care am văzut-o și în imaginile teaser de până acum, este culoare exclusivă pentru gama Puma ST. Nuanțele contrastează cu grila, acoperișul și carcasele oglinzilor cu finisaj negru lucios. Modelul se deplasează pe jante din aliaj de 19 inci cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S.

La bord, Ford a montat scaune sport Recaro încălzite, îmbrăcate în Miko Dinamica. Pe spătarul lor apare logo-ul “ST”. Aceasta se regăsește și pe volanul multifuncțional cu partea inferioară aplatizată și pe schimbătorul de viteze. Pe praguri apare inscripția “Ford Performance”.

Noul Ford Puma ST Romania (16)

GALERIE FOTO

Echiparea standard include un parbriz încălzit, senzori de parcare în față și în spate și sistemul Ford SYNC 3, care permite control vocal și conexiuni Apple CarPlay și Android Auto. Funcțiile mașinii pot fi comandate și prin intermediul ecranului tactil de 8 inci. Echipat cu sistemul FordPass Connect, noul Ford Puma ST poate primi comenzi sau poate fi localizat de la distanță.

Cruise control adaptiv, asitență pre-coliziune cu funcție de frânare automată de urgență și sistem de menținere în mijlocul benzii de circulație se regăsesc pe lista de dotări.

Inginerii Ford au pregătit pentru Puma ST o suspensie cu 40% mai rigidă decât cel al lui Fiesta ST.

Noul Ford Puma ST va fi construit la uzina Ford de la Craiova. Modelul intră în producția de serie luna viitoare. Compania va anunța prețurile luna viitoare și tot atunci se vor deschide listele de comenzi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide