Cum arată Morelo Palace Alkoven, una dintre cele mai luxoase autorulote de pe piață

Autor: Mihai Morcovescu 18 aug. 2022 Știri auto

Aflați în căutare de noi experiențe unice, europenii, între care și românii, și-au îndreptat tot mai mult atenția în ultimii ani către autorulote. Călătoriile cu acest mijloc de transport a devenit un adevărat trend deoarece îi aduce pe turiști mai aproape de adevăratele emoții și îi ajută să descopere noi locuri frumoase.

Curentul rulotiștilor a fost lansat în Europa cu mulți în urmă de către nemți. De altfel, tocmai o companie din Germania, denumită Morelo, a anunțat că va prezenta trei noi modele de autorulote în cadrul salonului de la Düsseldorf (26 august – 4 septembrie).

Până aici, nimic deosebit. Ineditul vine din faptul că acestea vor avea prețuri prohibitive de câteva sute de mii de euro.

Prețul acestei autorulote pornește de la 231.900 de euro

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În prezent, în Europa există din ce în ce mai mulți pasionați de autorulote. Cei mai mulți sunt care până nu demult preferau ieșirile în natură cu cortul. Pentru aceștia, dar nu numai, firma Morelo a pregătit trei autocaravane de lux.

Modelul Palace Alkoven este disponibil în cinci versiuni, toate cu câte șase locuri. Două dintre acestea dispun de portbagaj pentru biciclete, iar celelalte trei oferă câte un mini garaj pentru scuter. Ușile de acces la aceste spații dispun de deschidere electrică. În același timp, „gluga” mașinii și pragurile laterale sunt realizate din material compozit din fibră de sticlă în două straturi, rezistent la grindină.

În funcție de variantă, în partea din spate există fie un pat matrimonial de 2,10 x 1,60 metri, fie un grup de banchete. Versiunile mai scumpe oferă și un spațiu de relaxare foarte spațios în spatele cabinei.

Clienții beneficiază de o mini bucătărie complet utilată. Aceasta dispune de un frigider de 177 de litri, o plită cu trei arzătoare, o chiuvetă dublă și chiar o mașină de spălat vase. Baia este prevăzută cu cabină de duș de dimensiuni domestice și cu toaletă cu bazin de 250 de litri. În plus, Morelo Palace este prevăzută cu pardoseală dublă încălzită groasă de 420 de milimetri.

Ca dimensiuni, modelul entry-level are o lungime de 8,20 metri, o lățime de 2,40 metri și o înălțime de 3,50 metri, la o masă brută de aproape 7,5 tone. Vârful de gamă al autorulotei germane măsoară 9,59 metri în lungime.

Autorulota are la bază un model Iveco Daily 70 C18. Acesta este echipat cu un motor 3.0 TD, care dezvoltă o putere maximă de 176 CP. Resursele sunt trimise către roți prin intermediul unei cutii de viteze automată cu șase rapoarte.

Prețul de pornire pentru autorulota Morelo Palace Alkoven este de 231.900 de euro. Acesta poate ajunge la 239.900 euro pentru versiunea de top Palace Alkoven 88 DL.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Morelo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide