Skoda a transformat electricul Enyaq iV într-un camper pentru patru persoane

Autor: Mihai Morcovescu 26 iul. 2022 Știri auto

Piața rulotelor este în plină ascensiune în toată Europa, iar cei de la Skoda doresc să dețină o cotă importantă din această piață. În acest sens, divizia din Marea Britanie a constructorului de automobile din Mlada Boleslav a creat un model unicat de camper pe baza electricului Enyaq iV 80, pe care l-a botezat sugestiv FestEVal. Denumirea este, de fapt, un joc de cuvinte între termenii „festival”, „EV” și „estival”.

SUV-ul cu emisii zero a primit un kit de conversie pentru camper de la compania cehă Egoe. De asemenea, mașina dispune de un cort pentru acoperiș care poate găzdui două persoane.

Potrivit cehilor, cortul poate fi montat și demontat în câteva minute. Accesul la el se face cu ajutorul unei scări telescopice. Cortul include un pat dublu, un ventilator alimentat cu energie solară, o lanternă integrată și o plasă pentru depozitare.

Skoda Enyaq FestEVal folosește oferă 204 CP și 310 Nm cuplu

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Modelul Skoda Enyaq iV este construit pe platforma MEB și oferă un spațiu interior foarte generos. Portbagajul are un volum de încărcare de 585 litri. Acesta poate ajunge până la 1.710 de litri cu scaunele din spate sunt rabatate.

Skoda a folosit tot acest spațiu și a montat kit-ul Egoe în portbagaj. Prin glisare acesta se deschide, iar pasagerii au acces la o plită din sticlă, o chiuvetă pliabilă cu robinet și furtun. Totodată, sunt disponibile o mulțime de compartimente de depozitare pentru tacâmuri, ustensile de bucătărie etc. Mai există o masă și scaune de camping cu ajutorul cărora se poate servi masa în spatele mașinii.

Deasupra cutiei Egoe există mici saltele și un cadru extensibil. Cu acestea se poate crea un pat dublu unde vor dormi alți doi adulți. Practic, se crează un spațiu ce seamănă cu o cameră de hotel pentru patru persoane, nu la fel de mare, evident, însă suficient de spațioasă pentru a-ți oferi confortul dorit.

Ca și în cazul Enyaq iV standard, versiunea camper vine și cu un sistem de sunet cu opt difuzoare și iluminare ambientală. De asemenea, există un ecran tactil de 13 inch pentru sistemul de infotainment și conectivitate Wi-Fi care acceptă până la opt dispozitive.

Modelul de rulotă se bazează pe Enyaq iV 80. Asta înseamnă că SUV-ul ceh folosește un motor electric care este montat pe puntea spate. Acesta dezvoltă 204 CP și 310 Nm cuplu și trimite resursele exclusiv către roțile posterioare. Din pachet mai face parte o baterie de 82 kWh, care asigură o autonomie de până la 544 de kilometri în ciclu WLTP.

Cu toate acestea, varianta Enyaq 80 FestEVal ar putea avea o autonomie mai mică. Asta, din cauza greutății suplimentare a echipamentului de camping și a rezistenței aerodinamice crescute din cauza cortului de pe acoperiș.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide