Cum arată noile mașini BMW achiziționate de Poliția Română

Autor: Bogdan Bârliga 27 mart. 2023 Știri auto

Poliția Română a cumpărat o flotă nouă de autoturisme produse de BMW pentru dotarea inspectoratelor din țară și primele unități au început să fie livrate. Pe 25 martie în cadrul evenimentului prin care este marcată Ziua Poliției Române au fost expuse primele exemplare livrate de dealer.

Ministerul de Interne a achiziționat o flotă compusă din 600 de autoturisme fabricate de BMW și până la data de 1 iunie 2023 trebuie livrate minim 100 de unități. Valoarea totală a contractului depășește suma de 98.006.046 de lei fără TVA și achiziția este la acest moment anchetată de parchetul Uniunii Europene.

Poliția Română primește noile mașini BMW

Inspectoratul General al Politiei Române (IGPR) a desfășurat o licitație pentru cumpărarea unei noi flote de autoturisme. Conform cerințelor formulate de IGPR noul model cerut pentru mașini trebuia să aibă un motor pe benzină de minim 180 CP, tracțiune integrală permanentă, tipul caroseriei AA și transmisia să fie automată cu o cutie de minim 8+1 trepte.

Pe data de 12 septembrie 2022 a fost semnat contractul cu Automobile Bavaria pentru livrarea a 600 de autoturisme BMW 320i xDrive și prețul pentru o autospecială este de 163.343 lei (aproximativ 33.200 euro). Primele exemplare au fost deja livrate și IGPR le-a prezentat pe 25 martie în cadrul evenimentului prin care a fost marcată Ziua Poliției Române.

Ce performanțe are BMW 320i XDrive

Modelul german în varianta sedan cu o lungime de 4,7 metri are sub capotă un propulsor cu o capacitate de 2,0 litri capabil să ofere 184 CP între 5.000 și 6.500 rpm, iar cuplul maxim este de 300 Nm disponibil între 1.350 și 4.000 rpm. Resursele sunt disponibile prin intermediul unei cutii automate cu opt trepte și BMW 320i dispune de sistemul de tracțiune integrală xDrive. Autoturismul bavarez poate accelera de la 0 la 100 km/h în 7,7 secunde și rulează cu o viteză maximă de 230 km/h.

Aceste date dinamice sunt valabile pentru varianta BMW 320i XDrive vândută oficial prin configurator, dar modelul livrat Poliției Române ar putea avea specificații diferite. Așa cum observăm din fotografii autospecialele BMW au primit la nivelul caroseriei o combinație de culori specifică și e posibil ca la interior să prezinte mai multe echipamente solicitate de IGPR. Prețul standard în România pentru un BMW 320i XDrive începe de la 46.708 euro, iar Poliția România a cumpărat un astfel de model cu 33.200 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Română, Gândul, BMW


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide