Automobile Bavaria: autospecialele BMW 320i xDrive ofertate de IGPR nu reprezintă mașini de lux

Autor: Marius Vișan 13 oct. 2022 Știri auto

După apariția în presă a informațiilor cu privire la licitația publică organizată de IGPR, în urma căreia compania Automobile Bavaria a fost desemnată câștigătoare, dl. Leonhard Georg Pfeffer, CEO și administrator al Automobile Bavaria, face câteva precizări.

În România, autoritățile utilizează motociclete BMW începând din anii 1960, alături de alte 150 țări din lume. Automobile Bavaria este principalul furnizor de motociclete pentru autoritățile din țara noastră din ultimii 25 ani. În anul 2009 am livrat Poliției Române un prim lot de autospeciale BMW Seria 3.

Compania participă de peste 25 ani în licitații publice la nivel internațional, iar prioritatea este de răspunde cerințelor organizatorilor cu o ofertă competitivă. Totodată, contractele cu autoritățile publice nu dețin o pondere semnificativă în cifra de afaceri a companiei, reprezentând sub 5% din livrările anuale ale Automobile Bavaria.

Autospecialele BMW 320i xDrive ofertate IGPR nu reprezintă mașini de lux

Conform celor de la Automobile Bavaria, autospecialele BMW 320i xDrive ofertate IGPR nu reprezintă mașini de lux. Acestea sunt inscripționate, dotate cu sisteme de avertizare optică și acustică, baterie suplimentară pentru echipamente speciale și set suplimentar de roți de iarnă.

Sunt autovehicule special concepute pentru autorități și ofertate la un preț special. Compania declară că pe întreaga durată a derulării contractului s-a angajat să mențină prețul stabilit, chiar dacă pe piața auto ar putea avea loc schimbări care să determine o majorare a prețurilor de listă.

Imagine cu rol de ilustrație
Mașina din imagine nu reprezintă unul din exemplarele achiziționate de IGPR

Autovehiculele BMW sunt eficiente din punctul de vedere al costurilor de întreținere

Intervalele de service oferite de BMW sunt printre cele mai mari din industrie, fiind mult mai mari decât cele oferite de producătorii autohtoni, de exemplu. Intervalele de revizie pentru BMW 320i xDrive sunt de 25.000 km. Garanția oferită în cadrul contractului este de 5 ani/sau 200.000 km. În 100.000 km, pentru BMW 320 xi sunt necesare 4 revizii.

Neînscrierea la prima licitație organizată de IGPR a fost cauzată de limitările de producție, situație cunoscută în întreaga industrie auto în ultimii ani.

”Referitor la speculațiile apărute în anumite publicații referitor la o posibilă implicare a domnului Michael Schmidt în participarea noastră la această licitație, dorim să clarificăm faptul că fondatorul companiilor Automobile Bavaria și MHS Truck & Bus nu mai deține nicio funcție în cadrul companiilor din România și nu este implicat în activitatea operațională a acestora”, se arată în comunicatul de presă emis de Automobile Bavaria. ”La nivelul Holdingului MHS înregistrat în Austria, business-ul din România reprezintă o parte a activității, alături de companii din Germania și Austria. Având în vedere neimplicarea domniei sale în activitatea comercială sau în procesul decizional din cadrul companiilor înregistrate în Holding, nu se pot face legături între viața personală a domnului Schmidt și activitatea acestor companii”, se mai arată în informarea de presă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide