Cum arată parapetele cu role de pe E85 la un an de când au fost montate – VIDEO

Autor: Marius Vișan 26 dec. 2020 Știri auto
Cum arată parapetele cu role de pe E85 la un an de când au fost montate – VIDEO

În luna noiembrie 2019, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a montat parapete pe rulouri pe o anumită porțiune de pe DN 2. Este vorba de zona aflată la coborârea de pe podul peste râul Ialomița, la ieșirea din localitatea Coșereni, din jud. Ialomița.

La un an de la data când au fost montate vedem că aceste rulouri au rezistat destul de bine. Într-o filmare făcută pe sensul de mers spre Urziceni vedem că rulourile de pe partea stângă s-au păstrat destul de bine. Există chiar și un semn că la un moment dat a existat și un impact o mașină, câteva role fiind sparte.

Parapetele pe rulouri este un sistem de protecție conceput pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale, datorită capacității acestora de dispersare a energiilor în lungul parapetului, cu ajutorul rolelor.

Vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecție sunt redirecționate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel evitată părăsirea suprafeței carosabile.

Proiectul pilot din 2019 a vizat zone cu risc sporit de accidente

Primul parapet cu role speciale a apărut în 2019 pe un pod la ieşirea din localitatea Chitila, lângă Bucureşti. Este vorba despre DN7, unde gardul de protecţie s-a montat pe o porțiune de 500 de metri. Restul de până la 1000 de metri s-au instalat pe DN2, în imediata apropiere a localităţii Coșereni.

Rolele din cauciuc şi plastic sunt produse în Coreea de Sud şi au o garanţie de 3 ani, dacă nu sunt distruse în urma unor accidente grave. Sistemul poate rezista chiar şi atunci când în el intră un autobuz ori un TIR de 13 tone.

Kilometrul de parapet, instalat în România în urma unei licitaţii, a costat peste 800.000 de euro.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide