Cum arată prima ambulanță DACIA SPRING din România

Autor: Mihai Morcovescu 20 nov. 2021 Știri auto

Pe străzile din România va putea fi văzută circulând  prima ambulanță electrică Dacia Spring din sistemul medical românesc. Acest lucru este posibil ca urmare a semnării unui parteneriat între Serviciul privat de Ambulanță MED și Automobile Dacia.

Vehiculul electric intrat în dotarea serviciului medical privat MED este destinat intervențiilor de urgență. Acesta este dotat cu echipamente performante și materiale de calitate.

Serviciul de Ambulanță MED, care funcționează în prezent în 16 orașe ale țării, va achiziționa pentru început 10 unități Dacia Spring, iar până la jumătatea anului viitor va înlocui o mare parte din parcul auto al serviciului de ambulanță.

Marele avantaj al acestui vehicul este faptul că, fiind silențios, conferă un plus de confort pacienților, care nu vor mai fi deranjați de zgomotele provenite de la motor sau din cauza altor vibrații neplăcute.

Prin acest parteneriat, reprezentanții MED doresc să dea tonul unei noi abordări a serviciilor medicale de urgență din țara noastră în centrul cărora să fie puse atât sănătatea omului, cât și cea a mediului înconjurător.

„Accesibilă, robustă, spațioasă și mai ales electrică, noua Ambulanță Spring este un vehicul de oraș care îmbină valorile de bază ale brandului Dacia cu avantajele pentru mediu ale unei motorizări 100% electrice. Pentru că obiectivul nostru este dublu, să salvăm vieți și să protejăm mediul, în același timp”, se arată în comunicatul celor de la Serviciul privat de Ambulanță MED, citat de Newsteam.ro.

Dacia Spring, partenerul ideal

Cum arată prima ambulanță DACIA SPRING din România

Dacia Spring, primul model 100% electric din istoria mărcii autohtone, este echipat cu o baterie care are o capacitate de 26,8 kWh. Aceasta asigură o autonomie mixtă de 225 de kilometri în ciclu WLTP.

Autonomia urbană promisă de constructorul de la Mioveni este de 295 de kilometri. Autonomia crește cu circa 10 procente dacă se folosește modul ECO. Bateria lui Spring poate fi încărcată în mai puțin de o oră la o stație de încărcare cu curent continuu (DC) cu o putere de încărcare de până la 30 kWh.

De asemenea, bateria electricei românești Spring poate fi încărcată și la stații de încărcare cu curent alternativ (AC) cu până la 6,6 kW. Prin urmare, încărcarea la un „wallbox” de 7,4 kWh, la care bateria va „trage” curent cu 6,6 kWh, încărcarea acumulatorului la capacitate de 100% va dura mai puțin de 5 ore.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Newsteam.ro, Promotor.ro


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide