Cum arată primele mașini electrice construite de un producător turc?

Autor: Elena Luchian 28 dec. 2019 Știri auto

Turcii au construit primele lor mașini electrice. Acestea au fost prezentate sub forma unor prototipuri. Este vorba despre un SUV compact și o limuzină. Președintele Tayyip Erdoğan a asistat la ceremonia de prezentare a celor două modele.

Designul mașinilor turcești a fost realizat în cadrul studiourilor de design Pininfarina. Modelele în versiune de serie vor fi produse de grupul auto TOGG, care include cinci companii.

Unul dintre cele două prototipuri este o limuzină, programată să-și facă debutul în segmentul C în anul 2022. Modelul poate fi comandat cu unul dintre cele două motoare disponibile: cu 200, respectiv 400 de cai putere, anunță șeful TOGG, Gürcan Karakaş.

Versiunea de top este pusă în mișcare de două motoare electrice, câte unul pe fiecare dintre cele două punți, asigurându-i tracțiune integrală. Acestea o fac să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde, iar bateria sa litiu-ion îi oferă o autonomie de până la 500 de kilometri. Bateria se poate încărca până la 80% în doar 30 de minute.

Togg Mașini electrice Turcia (5)

Versiunea entry-level are un singur motor și tracțiune spate și sprintează de la 0 la 100 km/h în 7,6 secunde. 300 de kilometri poate parcurge între două încărcări.

Producătorul turc nu a comunicat dacă aceste cifre sunt valabile și pentru SUV-ul electric sau doar pentru limuzină.

Mașinile vor beneficia de funcții de rulare autonomă Nivelul 2 și vor putea trece ulterior la Nivelul 3, în urma unor actualizări de soft. Acestea vor fi echipate și cu ceea constructorul turc se numește Asistent Holografic, un sistem care folosește algoritmi eye-tracking și imagini 3D holografice pentru a oferi o experiență futuristă la bord. TOGG intenționează să devină primul producător auto care va implementa tehnologia într-un model de serie.

Primele mașini produse de turci vor vedea lumina zilei la uzina Gemlik din provincia Bursa. Constructorul local speră că va reuși să trimită pe piață cinci modele noi până în 2030.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: TOGG



Comentarii
Inchide