Cum arată și ce performanțe are un Ferrari 296 GTB modificat de Novitec – VIDEO

Autor: Bogdan Bârliga 23 mart. 2023 Știri auto

Nu sunt prea multe companii de tuning capabile să aducă modificări serioase când vine vorba de Ferrari, dar cei de la Novitec au excelat la acest capitol pe parcursul timpului. De data aceasta compania germană s-a ocupat de modelul plug-in hybdrid Ferrari 296 GTB și rezultatul este spectaculos.

Modelul produs la Maranello a primit de la Novitec mai multe modificări estetice și specialiștii germani au implementat un sistem de evacuare personalizat cu țevi de eșapament oferite pe mai multe dimensiuni. Pachetul a fost completat cu arcuri modificate și noi seturi de jante realizate împreună cu americanii de la Vossen.

Tuning pentru Ferrari 296 GTB

Cu acest model Ferrari a experimentat sistemele de propulsie plug-in hybrid (PHEV) și 296 GTB are sub capotă un propulsor pe benzină V6 asociat cu o unitate electrică. Propulsorul cu două turbine de 3,0 litri oferă 663 CP la 8.000 rpm și un cuplu maxim de 740 Nm la 3250 rpm, iar unitatea electrică plusează cu 167 CP. În total sistemul PHEV de pe Ferrari 296 GTB livrează 830 CP și 740 Nm. Resursele sunt gestionate prin intermediul unei cutii automate cu 8 rapoarte și dublu-ambreiaj. Ferrari 296 GTB accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde și poate rula cu o viteză maximă de 330 km/h.

Novitec s-a ocupat doar de motorul pe benzină V6 și a pregătit un sistem de evacuare de înaltă performanță, prize turbo cu flux de aer optimizat și convertoare catalitice modificate. Compania germană de tuning susține că aceste modificări aduc în plus 38 CP pentru Ferrari 296 GTB. Pentru a pune în valoare creșterea de putere Novitec a montat arcuri sporturi reduse cu 35 mm. Modelul italian a fost dotat și cu un sistem hidraulic ce poate ridica caroseria cu 40 de milimentri atunci când situația o impune. Novitec a echipat 296 GTB cu noi jante cu dimensiunile de 9,5Jx21 și anvelope 255/30 ZR 21 pentru puntea față și jante de dimensiunea 11,5Jx22 cu anvelope de 335/25 R 22 pe puntea spate.

Așa cum vom remarca și din clipul video de la finalul acestui material sistemul de evacuare modificat de Novitec este realizat din oțel inoxidabil și țevile de evacuare au un diametru de 102 milimetri. Acestea din urmă pot veni cu ornamente din carbond sau pot fi placate cu aur, iar sunetul motorului poate fi reglat individual din cockpit.

Novitec Ferrari 296 GTB – VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Novitec


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide