Un Ferrari 812 preparat de Novitec a fost scos la test pe Autobahn – VIDEO

Autor: Bogdan Bârliga 25 feb. 2023 Știri auto

Combinația dintre Ferrari și celebrul sistem rutier Autobahn din Germania reprezintă cam tot ce își poate dori proprietarul unei astfel de mașini.

Tinând cont că pe multe sectoare de autostradă germane viteza nu este restricționată simți cu adevărat că un astfel de autoturism sport își merită banii.

Ce trebuie să știm despre Ferrari 812

Unitatea folosită pentru acest test pe Autobahn este un model Ferrari 812 Superfast dotat cu un motor V12 aspirat cu capacitatea de 6.5 litri capabil să ofere 800 de cai putere și un cuplu maxim de 718 Nm la 7.000 rpm.

Cei 800 CP sunt livrați la 8500 rpm și propulsorul V12 poate fi forțat până la 8900 rpm, iar resursele de putere sunt gesitonate prin intermediul unei cutii de viteze cu dublu-ambreiaj cu 7 trepte.

Când a ieșit pe poarte fabricii a fost considerat cel mai puternic Ferrari produs în serie de companie și putea să accelereze de la o la 100 km/h în 2,9 secunde.

Ferrari 812 Superfast putea să realize repriza de la 0 la 200 km/h în 7,9 secunde și putea să ruleze cu o viteză maximă de 340 km/h.

Upgrade de la Novitec

Exemplarul Ferrari 812 Superfast pe care îl vom vedea la lucru în clipul video a primit câteva îmbunătățiri de la compania de tuning Novitec și cei care l-au testat au apreciat în mod special kit-ul de evacuare instalat pe această mașină.

Deși fanii Ferrari ar putea spune că 812 Superfast nu mai avea nevoie de modificări se pare că unii proprierari au alte idei.

Pe de altă parte exemplarul Ferrari 812 Superfast modificat de Novitec folosit pentru testul de viteză avea la bord 165.000 de kilometri parcurși și aceste cifre sunt surprinzătoare pentru un astfel de autoturism.

Cu 351 km/h pe Autobahn

Așa cum spuneam în deschiderea acestui articol achiziția unui astfel de model Ferrari pare justificată în condițiile utilizării pe autostrăzile germane.

Din punct de vedere legal doar pe unele sectoare din Autobahn se poate rula cu orice viteză și nu se știe cât timp va mai fi posibil acest lucru.

Până atunci cei care își permit astfel de mașini fac tot posibilul să ajungă cel puțin de câteva ori într-un an în Germania pentru a se bucura de caii putere pentru care au plătit atât de mult.

Iată cum a decurs testul celor de la AutoTopNL pe Autobahn cu Ferrari 812 Superfast by Novitec:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Youtube - AutoTopNL


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide