Cum arată și ce poate să facă Ford Mustang Mach-E cu șapte motoare electrice?

Autor: Elena Luchian 21 iul. 2020 Știri auto

Acesta este Ford Mustang Mach-E 1400, prototipul cu șapte motoare electrice, creat pentru a demonstra că și mașinile electrice pot fi veritabile animale de pradă pe circuit.

GALERIE FOTO

Ford Mustang Mach-E 1400 a fost creat de divizia Ford Performance și de RTR. 10.000 de ore de muncă au numărat inginerii din cadrul celor două echipe. Rezultatul este impresionant.

Prototipul își trece în cont 1400 de cai putere. Este pus în mișcare de nu mai puțin de șapte motoare electrice. Trei dintre acestea sunt amplasate pe diferențialul de pe puntea față, în timp ce alte patru și-au găsit loc în partea din spate.

Energia este stocată într-o baterie alcătuită din celule de nichel, mangan și cobalt, cu o capacitate de 56,8 kWh.

Modelul este conceput exclusiv pentru circuit, iar funcțiile speciale cu care este echipat îi asigură performanțe în cadrul curselor de tip drag sau gymkhana.

Cei de la Ford susțin că pachetul aerodinamic al prototipului este capabil să-i asigure o forță de apăsare de o tonă la 257 km/h.

Ford Mustang Mach-E 1400, un roller coaster unicat

“Experiența la volanul acestui prototip este inimaginabilă. Poate fi comparată poate doar cu cea simțiță într-un roller coaster magnetic”, descrie senzația la bord fondatorul RTR, Vaughn Gittin, care este și pilot de drift.

Mustang Mach-E 1400 are la bază versiunea de serie Mustang Mach-E, dezvăluit de producătorul american la sfârșitul anului trecut. Dar vârful de gamă, Mustang Mach-E GT, va veni cu două motoare electrice, care dezvoltă împreună 465 de cai putere și un cuplu de 830 Nm. Sunt cifre incomparabile cu cele pe care americanii le-au pregătit pentru prototip.

Modelul poate fi configurat atât cu tracțiune integrală, cât și cu tracțiune față sau spate.

Prototipul din imagini va rămâne unicul exemplar construit de Ford. Acesta își va face debutul la o cursă NASCAR și va fi folosit ca model de testare a noilor materiale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide