Cum arată Skoda Rapid facelift care nu va mai ajunge în România? FOTO

Autor: Promotor 12 dec. 2019 Știri auto

Aceasta este Skoda Rapid facelift, care nu va mai ajunge în România. Modelul a fost înlocuit, pe piața europeană, de noua Skoda Scala. În Rusia însă, lucrurile stau altfel. Aceasta este mașina pe care cehii o construiesc special pentru piața de acolo.

Noua Skoda Rapid facelift a fost dezvăluită în Rusia. Mașina primește faruri LED noi, cu formă triunghiulară, aproape identice cu ale modelului Scala, o bară redesenată, dar și noua grilă hexagonală a constructorului ceh.

În partea posterioară, își fac apariția stopuri LED în forma literei L, acum cu dispunere orizontală, un aspect care subliniază lățimea mașinii. Și acolo Skoda a pus o bară nouă, iar logo-ul Skoda a fost înlocuit de literele care formează numele brand-ului.

Și la interior se regăsesc numeroase influențe Scala. Rapid facelift are acum instrumentar de bord digital și un ecran tactil de 6,5 inci sau, contra cost, de 8 inci. Două porturi USB în consola centrală, un volan încălzit și parbriz încălzit se află pe lista de dotări.

Modelul face un pas înainte și când vine vorba de siguranță, pentru că este dotat cu sistem Front Assist, frânare de urgență, sistem de recunoaștere a semnelor de oboseală arătate de șofer, cruise control și senzori de parcare.

Clienții ruși vor putea alege motorul aspirat 1.6 MPI cu 90 sau 110 cai putere cu transmisie manuală cu cinci sau șase trepte sau motorul turbo 1.4 TSI cu 125 de cai putere și transmisie automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Noua Skoda Rapid va vedea lumina zilei la uzina din Kaluga, Rusia. Primii clienți își vor primi mașina în prima parte a anului viitor. Prețul de pornire va fi de 829.000 ruble, echivalentul a 11.800 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Skoda



Comentarii
Inchide