Cum arată soluția prin care Hyundai și Kia vor să mărească autonomia vehiculelor electrice? – VIDEO

Publicat: 23 01. 2024, 12:03

This browser does not support the video element.

Hyundai și Kia prezintă o nouă tehnologie prin care doresc să mărească autonomia mașinilor electrice. Noul sistem va influența aerodinamica mașinii.

Hyundai Motor Group a creat un nou sistem pentru a spori autonomia mașinilor sale electrice. Este vorba despre un element aerodinamic activ, numit Active Air Skirt, o „fustă” ce poate fi coborâtă sau ridicată în funcție de viteza de deplasare, pentru a spori eficiența aerodinamică a mașinii.

Sistemul coboară deflectoare de aer în fața roților de pe puntea față, dar în spatele barei de protecție față pentru a minimiza turbulențele cauzate de roți. Aceste deflectoare sunt activate la viteze care depășesc 80 km/h și se retrag automat atunci când viteza vehiculului scade sub 70 km/h. În testele efectuate cu Genesis GV60, tehnologia Active Air Skirt Tech a dus la o reducere a coeficientului de rezistență (Cd) cu 0,008, îmbunătățind astfel rezistența cu 2,8%.

În plus, Hyundai spune că acest sistem va continua să funcționeze eficient și la viteze mai mari. Compania spune că AAS sporește apăsarea la sol pe măsura ce mașina se apropie de 200 km/h.

Sistemul prin care Hyundai vrea să extindă autonomia mașinilor electrice

Hyundai vrea să folosească Active Air Skirt pe mai multe vehicule electrice, cum ar fi pe SUV-uri, unde este mai greu să obții un coeficient aerodinamic mic. „Este de așteptat ca această tehnologie să aibă un efect mai mare asupra modelelor precum SUV-urile unde este dificilă îmbunătățirea performanței aerodinamice”, a declarat Sun Hyung Cho, vicepreședinte și șef al grupului de dezvoltare a mobilității la Hyundai Motor Group. „Vom continua să ne străduim să îmbunătățim performanța de conducere și stabilitatea vehiculelor electrice prin îmbunătățiri ale aerodinamicii”, a adăugat el.

Eficiența aerodinamică este vitală pentru atingerea unui grad de eficiență cât mai mare. Cu cât o mașină este mai aerodinamică, cu atât poate consuma mai puțină energie pentru a înainta. Astfel, producătorii caută soluții pentru a face mașinile cât mai „alunecoase” prin aer.