Genesis GV60 va oferi tehnologia de recunoaștere facială pentru deschiderea portierelor

Autor: Ionuț Vîlciu 13 dec. 2022 Știri auto

Genesis GV60 va primi tehnologia de recunoaștere facială pentru deschiderea portierelor. Sistemul va fi disponibil în Europa începând cu 2023.

Genesis, brandul premium din grupul Hyundai,  introduce o serie de noi funcții biometrice pentru GV60, primul SUV electric dedicat al mărcii. GV60 va oferi prima tehnologie de recunoaștere facială din lume pentru acces fără cheie, împreună cu funcții tehnice suplimentare. Printre acestea se numără cum cheia digitală și sistemul de purificare a aerului.

Genesis GV60 va introduce funcția Face Connect, care le oferă clienților posibilitatea de a-și accesa mașina folosindu-se de identificarea facială. Folosind un senzor de recunoaștere a feței cu un controler de procesare a imaginii cu învățare profundă, GV60 poate fi atât blocat, cât și deblocat fără a fi nevoie de o cheie fizică. Pentru a configura mașina, clienții vor trebui să acceseze vehiculul cu cheia fizică o singură dată pentru a-și configura profilul pentru introducerea recunoașterii faciale și pentru a porni mașina folosind amprenta lor. Apoi nu vor mai avea nevoie de cheie, ci doar de propriul chip.

Genesis va oferi posibilitatea accesului în propria mașină pe baza datelor biometrice

Potrivit spuselor producătorului, un LED integrat în montantul B al mașinii va indica starea sistemului. Totodată, reprezentanții companiei asigură clienții că datele lor biometrice nu vor fi stocate sau încărcate în afara mașinii.

„Suntem încântați să prezentăm prima experiență biometrică din lume pe o mașină cu noile modificări pentru GV60, unul dintre cele mai interesante modele ale noastre din Europa. Dispunând deja de elemente de ultimă generație, noile completări reprezintă un pas în plus către inovare prin introducerea pe piață a unei tehnologii avansate nemaivăzute până acum, demonstrând totodată angajamentul Genesis de a oferi clienților o experiență personalizată și perfectă”, a declarat Lawrence Hamilton, director general pentru Genesis Europa.

Compania aduce și alte câteva actualizări SUV-ului electric. De exemplu, funcția de mesaj pentru scaunul șoferului, scaunele față și bancheta încălzite vor veni în standard pe toate modelele GV60.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Genesis


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide