Cum arată SUV-urile vietnameze care vor fi construite în SUA. Când vor ajunge în Europa?

Autor: Mihai Morcovescu 30 mart. 2022 Știri auto

Producătorul vietnamez de automobile VinFast anunță semnarea unui acord preliminar pentru construirea unui fabrici în SUA. Sit-ul de producție va fi ridicat în statul Carolina de Nord, iar investiția totală se ridică la aproximativ patru miliarde de dolari. Lucrările vor demara în cursul acestui an și vor fi finalizate în 2024.

VinFast va construi în SUA două SUV-uri electrice de mari dimensiuni

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noua fabrică va fi prima pentru vietnamezi pe teritoriul SUA, dar și prima din acest stat american. VinFast va asambla aici autobuze electrice, SUV-uri electric, precum și baterii pentru vehicule cu emisii zero pe care le va produce. Totodată, investiția vietnamezilor va crea peste 7.000 de noi locuri de muncă.

Lucrările de construcție ar trebui să înceapă în acest an imediat ce compania va obține autorizațiile necesare. Finalizarea construcției este preconizată pentru luna iulie 2024. Potrivit informațiilor publicate de Vinfast, capacitatea inițială a fabricii va fi de 150.000 de unități pe an, informează CNBC.

Constructorul asiatic a prezentat la CES 2022 din Las Vegas noua sa gamă de vehicule electrice. Aceasta include modelele VF5 (clasa mică), VF6 (clasa subcompactă) și VF7 (clasa compactă) și SUV-urile de mari dimensiuni VF8 și VF9. Este vorba despre vehicule din segmentele D și, respectiv, E. Rivalii direcți vor fi Tesla Model Y și, respectiv, BMW X7.

Modelele cu emisii zero vor oferi peste 400 CP și autonomie de 500 km

0

Ambele SUV-uri mari VinFast vor oferi standard, între altele, ecrane tactile mari de 15,6 inch și „Head-up Display” color. De asemenea, ar trebui să ofere și funcționalitatea de conducere autonomă de Nivel 3, opțiune oferită în prezent doar de anumite modele Mercedes-Benz.

Cunoscute sub numele de cod VF e35 și VF e36, acestea din urmă vor fi produse la noua fabrică din SUA. Cele două SUV-uri vor fi dezvoltate în parteneriat cu celebra casă de design Pininfarina. Acestea vor oferi peste 400 CP și 620 Nm de cuplu și promit o autonomie de până la 500 de kilometri.

Conform VinFast, primele modele care vor ajunge în Europa vor fi tocmai aceste SUV-uri, în a doua jumătate din 2022. VF8 va avea un preț de bază de circa 36.000 de euro, în timp ce VF9 va costa de la aproximativ 49.000 de euro.

Vânzările vor debuta în Europa pe piețele din Franța, Germania și Țările de Jos. CEO-ul VinFast, Le Thi Thu Thuy, a declarat că Europa va fi una dintre cele mai importante piețe pentru vietnamezi. Restul modelelor electrice vor sosi ceva mai târziu.

VinFast intenționează să treacă la producția exclusivă de automobile complet electrice de la sfârșitul anului 2022.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Vinfast


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide