Cum arată Tesla Model S cu șapte locuri? Două sunt în portbagaj!

Autor: Elena Luchian 09 feb. 2020 Știri auto

Puțini știu că limuzina Tesla Model S poate fi configurată cu șapte locuri. Dar cele două din spate par a fi o glumă. Doar copiii au loc acolo.

Galerie foto

Cele două locuri de pe ultimul rând de scaune sunt, de fapt, o improvizație. Opțiunea costă 1.500 de dolari și se poate comanda ulterior pentru oricare dintre versiunile Long Range cu preț de pornire de la 74.490 de dolari sau Performance, care pornește de la 94.490 de dolari.

Scaunele se află în portbagajul mașinii, anulând, atunci când sunt ocupate, spațiul rezervat în mod obișnuit bagajelor. Există însă, un portbagaj în față, așa-numitul “frunk” (“front trunk”), în spațiul gol lăsat de absența unui motor termic.

Locurile sunt montate cu spatele la sensul de mers. Atunci când nu sunt folosite, se pot plia, făcând loc obiectelor necesare pentru călătorie.

Tesla anunță că acestea pot fi folosite doar de copii cu o înălțime de peste 93 de centimetri, dar așezarea unor pasageri de peste 1.20 metri acolo ar fi imposibilă din cauza spațiului redus la cap.

Scaune auto cu bază isofix nu pot fi instalate acolo, pentru că scaunele nu dispun de sistem isofix. Nici cele care se ancorează în centuri nu sunt compatibile, pentru că locurile din portbagaj au centuri de siguranță în cinci puncte, ca în mașinile din sporturile cu motor.

În vara anului trecut, Elon Musk a promis că Model S în versiune ultra-performantă Plaid, testată deja pe circuitul de la Nurburgring, va dispune de spațiu mai mare pentru scaunele din cel de-al treilea rând.

Un model Tesla care oferă șapte locuri, cele două din spate oferind un spațiu mai generos, este Model X. Acestea sunt montate conventional, cu fața la sensul de mers.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide