Cum arată tramvaiele Astra produse în România care vor circula în București

Autor: George Cristea 01 nov. 2020 Știri auto

Bucureștiul va avea tramvaie fabricate în țară, produse de Astra Arad. Dacă ești curios să afli cum arată tramvaiele Astra produse în România care vor circula în București, e suficient să le admiri pe cele recent introduse la Cluj.

Intră în Galeria FOTO

Primele tramvaie produse de Astra Arad au intrat pe trasee la Cluj și au uimit deja călătorii prin dotările de ultimă generație de care dispun. Vorbim de camere de supraveghere, validatoare inteligente și internet gratuit pentru călători. În plus, cei care nu au apucat să cumpere bilet vor putea achiziționa unul de la unul din validatoarele inteligente, folosind plata cu cardul.

„De astăzi, 28 octombrie, au intrat în circulație primele patru tramvaie noi, model Astra Imperio, fabricate în România. Acestea au capacitate de 300 de călători (36 locuri pe scaune) și dotări de ultimă generație, facilități pentru fotolii rulante sau cărucioare pentru copii, Wi-Fi gratuit pentru călători, sistem de supraveghere video etc.”, a anunțat primarul Clujului, Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

Tramvaiele Astra produse în România vor ajunge și la București

Deocamdată, la Cluj circulă numai patru astfel de tramvaie moderne, dar primăria va recepționa alte 1-12 până la finalul anului. În total, Clujul a comandat 24 de tramvaie de la Astra Arad, care urmează să fie livrate până la finele anului 2021. Achiziția s-a făcut cu fonduri europene, fiecare garnitură de tramvai având un preț de circa 1,9 milioane de euro.

Și Bucureștiul va primi tramvaie tot de la Astra Arad, după ce instanța a obligat Primăria, condusă la momentul respectiv de Gabriela Firea, să reevalueze ofertele și să elimine câștigătorul desemnat de municipalitate. Câștigătorul era din Turcia, țara de unde Primăria a cumpărat și autobuzele noi Otokar, puse în circulație la începutul anului trecut.

Primăria București va plăti 840 de milioane de lei pentru cele 100 de bucăți de tramvaie de tip ASTRA. Tramvaiele trebuie să aibă 36 de metri, podeaua coborâtă integral și cinci uși duble. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcțiune, servicii de întreținere, service și remedierea defecțiunilor pe perioada garanției. Totodată, câștigătorul va asigura și școlarizarea personalului care va opera tramvaiele.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Emil Boc



Comentarii
Inchide