Cum arată un Cadillac Escalade blindat de la INKAS în care ești ferit de orice pericole (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 28 iul. 2022 Știri auto

Mașinile blindate reprezintă în momentul de față un rău necesar dacă ne gândim la cât de periculoasă este lumea în care trăim. Însă, acestea nu mai sunt acele vehicule hardcore pe care șefii de stat și VIP-urile le foloseau cândva pentru a fi în siguranță.

În prezent, ele nu oferă doar protecție ocupanților lor în timp ce îi transportă dintr-un punct A într-un punct B, ci și un nivel de confort foarte ridicat.

Unul dintre automobilele care oferă această combinație este Cadillac Escalade. Şi tocmai pentru că este impunător şi oferă motorizări puternice, SUV-ul este unul dintre cele mai solicitate modele de către persoanele care vor protecţia unui blindaj bine realizat.

Cadillac Escalade blindat oferă nivel de protecție balistică BR6

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Blindajul acestui Escalade oferă protecție perimetrală completă a cabinei și geamuri antiglonț multistrat, care au o grosime de 10 centimetri. Acestea rezistă la atacuri cu pușcă de asalt cu calibrul de 7,62 mm. De asemenea, SUV-ul american poate rezista chiar și la un atac cu două grenade de mână germane DM51, care explodează simultan sub mașină.

Armura măsoară „doar” 41 de milimetri în grosime. Cu toate acestea, la interior Escalade Chairman blindat oferă un nivel excepţional de confort şi de funcţionalitate. De Asemenea, INKAS a înălțat plafonul cu 12,7 centimetri pentru un plus de spațiu la cap pentru pasageri. În rest, versiunea blindată nu este diferită comparativ cu modelul de serie.

Specialiștii de la INKAS tocmai au anunțat că au introdus pachetul Chairman pe SUV-ul de lux produs de General Motors. Acesta oferă nivel de protecție balistică CEN 1063 BR6, păstrând în același timp caracteristicile originale ale mașinii.

Scaunele din față, planșa de bord și consola centrală sunt cele originale. În schimb, geamurile sunt, desigur, antiglonț, iar un panou separator acţionat electric se află chiar în spatele locurilor frontale.

Sistemul de propulsie este cel de serie. Asta înseamnă că sub capotă este un motor V8 de 6,2 litri, care produce 420 CP și 624 Nm. Clienții pot opta și pentru un turbodiesel de 3,0 litri, care oferă 277 CP și 624 Nm. În ambele cazuri transmisia este automată cu 10 trepte. Cadillac oferă modelul cu tracțiune spate sau 4×4.

Geamurile antiglonț au o grosime de 10 centimetri

Și pentru că o astfel de mașină este condusă de un șofer angajat, adevăratul birou se află dincolo de separator. Acolo există patru scaune individuale, poziționate față în față şi separate prin câte două spații de depozitare de mari dimensiuni.

Din aceste zone se rabatează mese mari din lemn pe care se poate lucra confortabil în timpul călătoriilor pe distanțe mai lungi. Fotoliile principale oferă funcţii de masaj, de încălzire și de ventilare. Între cele două scaune mici situate lângă portiere există un frigider cu mini-bar.

Funcțiile suplimentare se acționează de la un panou de comandă asemănător cu o tabletă, amplasat între fotolii. De asemenea, zona despărțitoare a șoferului funcționează ca centru de divertisment, fiind prevăzută cu un televizor cu diagonală mare şi un sistem audio de înaltă fidelitate cu 19 difuzoare.

INKAS oferă pe Escalade blindat și câteva upgrade-uri pentru clienții lor. Aceștia au la dispoziție un sistem de cameră la 360 de grade, afișaj cu viziune pe timp de noapte și TV prin satelit.

Canadienii au echipat acest Cadillac Escalade cu o serie de opţiuni specifice unei mașini blindate. Printre acestea se numără rezerve de oxigen în caz de atac chimic, sisteme de stingere a incendiilor și posibilități de comunicare cu exteriorul.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: INKAS


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide