Mercedes-Benz S-Class 580 4MATIC de la INKAS, mașina ideală pentru a supraviețui războiului din Ucraina

Autor: Mihai Morcovescu 08 mart. 2022 Știri auto

Compania canadiană INKAS a lansat în mare liniște un nou program de blindaj pentru limuzina de lux Mercedes-Benz S-Class. Aceasta este destinată în mare parte șefilor de stat și oamenilor de afaceri influenți. Nu știm dacă lansarea are vreo legătură cu războiul din Ucraina, dar cu siguranță această mașină ar salva acolo multe vieți.

Mercedes-Benz oferă blindaj de nivel BR6

INTRĂ ÎN GALERIE

Noul Mercedes-Benz S-Class blindat are la bază modelul 580 4MATIC. Diferenţele de ordin estetic între modelul de serie şi acesta sunt discrete. Cu toate acestea, limuzina oferă protecție balistică în conformitate cu normele europene BR6.

Podeaua a fost modificată pentru a putea rezista la explozia simultană a două grenade de mână DM51. În plus, blindajul include protecție perimetrală completă a habitaclului și geamuri antiglonț multistrat. Acestea rezistă împotriva unui eventual atac cu arme de asalt de calibrul 7,62 mm.

Actualizările nu se termină aici. Limuzina germană blindată a fost echipată cu o suspensie întărită și protecție pentru componentele-cheie ale mașinii.

De asemenea, mașina este dotată cu anvelope de tip „run-flat”. Acestea sunt proiectate să reziste la efectele dezumflării atunci când sunt perforate pentru că, nu-i așa, într-o situație de atac asupra mașinii, cea mai bună modalitate de a supraviețui este să conduci fără oprire.

Motor V8 de 4,0 litri și peste 500 CP

La interior S-Class-ul 580 4MATIC blindat oferă ocupanţilor tot luxul unei limuzine Mercedes-Benz. Totodată, canadienii de la INKAS au pregătit o serie de opţiuni specifice unei mașini blindate. Printre acestea amintim rezerve de oxigen în caz de atac chimic, sisteme de stingere a incendiilor și funcţionalităţi de comunicare cu exteriorul.

Mașina este prevăzută şi un comenzi de iluminare cu girofar, dar și cu un istem de viziune termică pe timp de noapte. Acesta sporește vizibilitatea de patru ori pe timp de noapte și permite limuzinei să gonească fără probleme prin întuneric, praf, fum și ceață.

Sub capota lui S-Class 580 4MATIC blindat a fost montat același motor V8 twin-turbo de 4,0 litri de pe modelul de serie. Agregatul produce 503 CP și 699 Nm de cuplu și este conectat la o transmisie automată cu 9 trepte și la un sistem de tracțiune integrală.

Limuzina blindată este disponibilă pentru comenzi în toată lumea. Poate fi livrată în toate porturile maritime importante sau transportată cu avionul de marfă la cerere specială.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: INKAS


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide