Cum arăta unul dintre cele mai ciudate prototipuri Dacia. Mașina care nu a mai ajuns în producție – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 06 oct. 2023 Știri auto

Cum arăta unul dintre cele mai ciudate prototipuri pe care Dacia le-a conceput vreodată. Mașina nu a ajuns niciodată să fie produsă.

De-a lungul anilor, putem spune că Dacia s-a jucat cu platforma pe care o avea la dispoziție, cea a modelului 1300 și derivatele ei, 1310 sau 1410. Constructorul autohton a cochetat cu mai multe prototipuri și concepte de-a lungul anilor, care mai de care mai interesante.

Au existat tot felul de mașini, bancuri de testare dacă le putem numi așa, pe care Dacia le-a construi de-a lungul istoriei. Unele au ajuns chiar să fie produse, un bun exemplu fiind Dacia 1410 Sport, rezultată din conceptul Brașovia, o mașină construită oarecum artizanal, dar care a dat lumii singura variație a șasiului de Renault 12 sub forma unui coupe în două uși.

Să ne aducem aminte de unul dintre cele mai ciudate prototipuri Dacia

Recent, pe grupul de Facebook Car Spotting, au fost postate câteva fotografii cu respectiva mașină, anume o Dacia 1306. La un moment dat, această mașină era o temă destul de populară de discuție în online-ul românesc.

Dacia 1306 a fost unul dintre acele prototipuri ciudate. Până la geamul din spate, nu diferea cu nimic de o berlină obișnuită. Lucrurile se schimbă de la montatul C spre spate. Observăm un geam custode, pe care Dacia 1310 nu l-a avut niciodată, montantul C era plin.

De asemenea, linia portbagajului nu mai cobora spre spate, cu acea formă bine cunoscută, ci era perfect dreaptă, având o cădere mult mai abruptă. Putem vedea că, spre deosebire de un 1310 obișnuit, există mai multă tablă deasupra stopurilor, care au rămas aceleași. De asemenea, bușonul rezervorului a fost montat pe aripa spate, în dreapta.

Mașina nu a ajuns niciodată să fie produsă, iar unele surse spun că au fost construite 5 astfel de mașini, altele spun că au fost produse 10. Aspectul nu era tocmai cel mai fericit, dar poate că Dacia încerca să majoreze spațiul din portbagajul berlinei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Car Spotting / Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide