Cum circulă mijloacele de transport din București în noaptea de Revelion

Autor: George Cristea 30 dec. 2020 Știri auto

Metrorex şi STB au anunțat un program special pentru noaptea de Revelion. Măsura de carantină pe timpul nopții rămâne valabilă, astfel că circulația între orele 23:00 și 5:00 este interzisă cu excepția unor situații speciale. Iată cum circulă mijloacele de transport din București în noaptea de Revelion.

Intră în Galeria FOTO

Dacă în alți ani eram obișnuiți să avem transportul în comun la dispoziție tot timpul nopții de Revelion, anul acesta situația este una diferită. Restricțiile de circulație pe perioada nopții au făcut practic inutilă circulația mijloacelo9r de transport în comun după ora 23:00. În aceste condiții, mijloacele de transport în comun vor urma un orar titpic pentru zilele de weekend și sărbători legale.

Cum circulă trenurile de metrou în noaptea de Revelion

În zilele 1 şi 2 ianuarie 2021, pe toate magistralele de metrou, trenurile vor circula conform graficelor pentru zilele de weekend și sărbători legale. Este posibil ca Metrorex să introducă în circulație garnituri suplimentare în funcție de fluxul de călători.

În zilele de 3 și 4 ianuarie 2021, trenurile vor circula pe Magistrala 1 (Republica- Dristor 2) și Magistrala 3 (Anghel Saligny – Preciziei) la un interval de 7 minute. Pe Magistrala 2 (Berceni-
Pipera) se va circula la un interval de 4 minute, iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Parc Bazilescu), trenurile vor circula la un interval de circa 11 minute.

Cum vor circula mijloacele de transport ale STB de anul nou

În data de 01.01.2021 şi 02.01.2021, mijloacele de transport public de suprafață vor funcționa conform programului unei zile de duminică. În plus, există mai multe schimbări de trasee de care trebuie ținut cont de la 1 ianuarie.

Astfel, linia de troleibuz 66 va reveni la traseul de bază începând cu data de 01.01.2021, ca urmare a creării condiţiilor de circulaţie a troleibuzelor pe Şos. Colentina. Astfel, troleibuzele liniei 66 vor circula între terminalele „Spitalul Fundeni” şi „Vasile Pârvan”, pe traseul următor: Şos. Sportului, Şos. Colentina, Calea Moşilor, Bd. Carol I, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Mihail Kogălniceanu, Splaiul Independenţei, Str. Constantin Noica, Calea Plevnei, Str. Vasile Pârvan.

Pe tronsonul cuprins între Str. Doamna Ghica şi staţia „Cremeniţa”, pe sensul de mers spre terminalul „Spitalul Fundeni”, troleibuzele liniei 66 vor efectua opriri înaintea intersecţiei cu Str. Doamna Ghica, în staţia „Doamna Ghica” (comună cu cea a liniilor 143, 182, R409, 682, N101, 108 şi N125), având în vedere menţinerea restricţiilor pe prima bandă de circulaţie de pe Şos. Colentina. De la aceeaşi dată, linia navetă 667 va fi desfiinţată, potrivit comunicatului publicat de Societatea de Transport Bucureşti.

Ce înseamnă măsura carantinei de noapte valabilă și în noaptea de Revelion?

Măsura carantinei de noapte rămâne valabilă şi în noapte dintre ani astfel că se interzice circulaţie în toate localităţile, pentru toate persoanele, în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00. Există și câteva excepții ale acestei interdicții:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
  • deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
  • deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul,
    trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Nu uitați, dacă vă veți deplasa folosind mașina personală, mii de polițiști de la Rutieră vor veghea zilele acestea la respectarea regulilor de circulație. În special dacă ați consumat alcool sau substanțe stupefiante este mai bine să alegeți alte mijloace de transport – polițiștii au înăsprit controalele pe această temă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide