Val incredibil de șoferi drogați după Crăciun. Polițiștii sunt uimiți de amploarea fenomenului

Autor: George Cristea 28 dec. 2020 Știri auto

Un val incredibil de șoferi drogați a fost depistat de polițiștii rutieri după Crăciun. Polițiștii sunt uimiți de amploarea fenomenului și anunță înăsprirea controalelor în perioada următoare.

Intră în Galeria FOTO

Polițiștii bucureșteni au organizat o razie în noaptea de 27 spre 28 decembrie pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența substanțelor psihoactive sau a băuturilor alcoolice. Rezultatele operațiunii i-a uimit chiar și pe oamenii legii. Numărul celor care s-au urcat la volan băuți nu a fost mai mare decât la alte controale. În schimb, cazurile de șoferi aflați sub influența drogurilor au explodat.

În cadrul acțiunii, care s-a desfășurat pe principalele bulevarde ale Capitalei, au fost aplicate 41 de sancțiuni  contravenționale, în valoare de peste 24.000 lei, și au fost reținute 22 permise de conducere. Numai șapte permise au fost reținute pentru conducere sub influența alcoolului. În schimb, 11 șoferi au rămas fără permis pentru conducere sub influența drogurilor.

Prin comparație, în cadrul unei acțiuni similare desfășurate în București în noaptea de 19/20 decembrie, polițiștii au suspendat tot șapte permise pentru consum de alcool. În schimb, numai un șofer drogat a fost oprit de polițiști. În cazul unei acțiuni având aceeași tematică, desfășurate în luna octombrie, niciun șofer dintre cei sancționați nu se aflau sub influența drogurilor.

Revenind la acțiunea din acest weekend, în două cazuri alcoolemia a fost suficient de mare pentru a deveni fapte penale. Alți trei șoferi au rămas fără permis după ce au trecut pe roșu.

Val de șoferi drogați: Cei mai mulți comit un cumul de infracțiuni

Acțiunea de control a polițiștilor a arătat că cei care consumă substanțe stupefiante comit, de cele mai multe ori, și alte infracțiuni sau contravenții. În două dintre cazuri, șoferii consumaseră și alcool și droguri, în timp ce într-un al treilea caz, șoferul care consumase droguri avea deja permisul de conducere reținut anterior.

Astfel, un bărbat în vârstă de 31 de ani a condus un autovehicul pe Calea Moșilor în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice (avea 1,54 mg/l alcool pur în aerul expirat ), precum și sub influența substanțelor psihoactive. Un alt bărbat, în vârsta de 32 de ani, a condus un autovehicul pe Str. Sfântul Ștefan în timp ce se afla sub influența alcoolului (cu o alcoolemie de 0,30 mg/l alcool în aerul expirat ) și a substanțelor psihoactive.

În ambele cazuri, conducătorii auto a fost conduși la sediul I.N.M.L în vederea recoltării de probe biologice. De asemenea, s-au întocmit dosare de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin.2 din Codul Penal.

Într-un alt caz, un bărbat în vârsta de 31 de ani a condus un autovehicul pe bd. Burebista având permisul de conducere reținut, aflând-se totodată și sub influența substanțelor psihoactive. Și acesta s-a ales cu dosar penal.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide