Cum funcționează tehnologia de parcare de la distanță disponibilă pe Kia Sorento – VIDEO

Autor: Marius Vișan 19 aug. 2020 MASINI NOI

Noul Kia Sorento 2020 va fi echipat cu sistemul de asistare inteligentă la parcarea de la distanță (Remote Smart Parking Assist) încă din momentul începerii comercializării în Europa în această vară. Sistemul ajută șoferii să-și mute automobilul în sau în afara spațiilor de parcare înguste de la distanță, folosind cheia.

Va fi primul automobil Kia vândut în Europa care va oferi sistemul RSPA. Acesta este controlat de la distanță utilizând telecomanda cheii inteligente a mașinii, permițând lui Sorento să se deplaseze înainte și înapoi în linie dreaptă într-un sau dintr-un spațiu de parcare, după ce automobilul a fost aliniat de către șofer.

Tehnologia controlează accelerația, frâna și direcția pentru a muta automobilul în și în afara unui spațiu, în timp ce monitorizează zona din proximitate prin senzori cu ultrasunete.

Dacă automobilul detectează un pericol sau o potențială coliziune, cum ar fi un alt automobil în deplasare, un ciclist sau un pieton, sistemul aplică automat frânele până în momentul în care este eliberată zona de deplasare.

Kia Sorento dispune de o gamă de alte tehnologii de asistență a șoferului

Noul sistem de parcare de la distanță al modelului Sorento este oferit alături de o gamă de alte tehnologii de asistență a șoferului concepute pentru a ajuta la parcare sau la părăsirea spațiilor de parcare cât mai sigur posibil.

Aceste tehnologii includ sistemul de asistare la evitarea coliziunilor în momentul parcării cu spatele (Parking Collision-Avoidance Assist Reverse – PCA) și sistemul de asistare pentru evitarea coliziunilor la deplasarea cu spatele (Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist – RCCA).

Operând la viteze mai mici de 10 km/h, sistemul PCA folosește o cameră amplasată în spate și senzori cu ultrasunete pentru a preveni o coliziune cu pietoni sau obstacole din jur în momentul parcării cu spatele. Sistemul RCCA face ieșirea cu spatele din spațiile de parcare mult mai sigură, utilizând senzori radar pentru a monitoriza unghiurile moarte ale șoferului din lateral și din spate și identifică automobilele care pot trece prin spatele mașinii în momentul deplasării cu spatele. Ambele sisteme emit o alertă sonoră și pot aplica frânele pentru a evita o coliziune.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide