Kia a început producția modelului european Sorento Hybrid

Autor: Marius Vișan 09 iul. 2020 Știri auto

Kia a demarat producția noului său model Sorento Hybrid. A patra generație a modelului Sorento este produsă la fabrica Hwasung Kia din Coreea de Sud, variantele hibrid, diesel și pe benzină ale SUV-ului fiind asamblate pe aceeași linie de producție.

Primele modele hibrid care vor părăsi linia de producție sunt destinate pieței europene, iar automobilul va intra în producție în curând, de asemenea, pentru America de Nord la fabrica Kia din West Point, Georgia, SUA.

Sorento a fost un element principal al liniei globale a modelelor Kia pentru aproape două decenii – mai mult de trei milioane de modele Sorento au fost vândute la nivel global de la lansarea sa în 2002.

Intră în Galeria Foto

Vânzările în Europa a celei de a patra generații a modelului Sorento vor începe în al treilea trimestru al anului 2020, urmând ca modelul să fie disponibil pentru comandă în majoritatea piețelor globale Kia, până la sfârșitul anului.

Noul sistem de propulsie electrificat

Atracția principală este noul sistem de propulsie electrificat care cuplează un motor T-GDi  de 1.6 litri cu un pachet de baterii litiu-ion polimer de 1.49 kWh și un motor electric de 44.2 kW. Pachetul de baterii este amplasat sub podea, având un impact minim asupra spațiului interior.

Producând 230 CP și un cuplu de 350 Nm, noul sistem de propulsie electrificat are un nivel scăzut al emisiilor CO2.

Puterea este livrată cu ajutorul unei transmisii automate cu șase trepte printr-un dispozitiv electric integrat în sistemul de transmisie, permițând ca întreaga putere a motoarelor termic și electric să fie transferată în paralel, cu pierderi minime de energie. Rezultatul este răspunsul imediat la accelerație la orice viteză, cu acces direct la puterea disponibilă a bateriei la viteze ridicate.

Urmează versiunea Plug-in Hybrid

Spre sfârșitul anului 2020, noul Sorento va fi disponibil pe anumite piețe pentru prima dată în varianta Plug-in Hybrid, producția urmând să înceapă la fabrica Hwasung mai târziu în acest an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide