Cum îți poți vinde mașina în mai puțin de 24 de ore cu ajutorul AI

Autor: Robert Pindic 29 mai 2023 Știri auto

Un start-up din București a creat platforma Instant.ro, prima din România care intermediază vânzarea de mașini second-hand cu ajutorul inteligenței artificiale. Aceasta calculează și oferă prețurile cele mai apropiate de adevăr pentru autovehiculele rulate.

Când vine vorba de achiziționarea unui vehicul second-hand, cumpărătorii sunt nevoiți să analizeze piața de fiecare dată pentru a se asigura că obțin cea mai bună ofertă. Însă, aplicația Instant.ro se poate ocupa de acest proces. Dacă o mașină rulată se vinde în aproximativ 90 de zile pe un site obișnuit, inteligența artificială aduce această durată la doar 24 de ore. Software-ul de inteligență artificială dispune de cunoștințe despre aproximativ 2 milioane de anunțuri listate în ultimii doi ani, alături de prețurile aferente.

„Am dezvoltat Instant.ro din nevoia de a răspunde unei cerințe reale a vânzătorilor și cumpărătorilor de mașini din România: acces rapid și de încredere, la o platformă de ultimă generație, foarte ușor de folosit, care pune față în față cererea cu oferta într-un mod nemaiîntâlnit până acum. Instant.ro este principala alternativă la actualul proces de vânzare-cumpărare de mașini rulate și ne așteptăm ca, până la finalul anului, să avem deja peste 3.000 de anunțuri listate în platformă”, spune Vlad Ghiță, CEO Instant.ro.

Instant.ro permite vânzarea unei mașini în mai puțin de 24 de ore

În prezent, aplicația este disponibilă doar pentru telefonul mobil. Cei ce vor să vândă un autoturism trebuie să își creeze un cont în platformă, după vor introduce detaliile de bază ale vehiculului (marcă, model, an de fabricație, kilometraj, motorizare și alte detalii relevante). Mai apoi, inteligența artificială va calcula și propune un preț corect pentru autovehicul.

Platforma oferă vânzătorilor trei opțiuni: vânzare instant, prin licitație sau pe piața liberă. Vânzarea instant înseamnă că platforma Instant.ro va cumpăra mașina pentru prețul propus de IA, în urma unei verificări tehnice – procesul poate dura până la 24 de ore. Altfel, vânzătorii pot opta pentru o licitație, unde mașina va fi cumpărată de unul dintre dealerii parteneri. Iar, a treia variantă este vânzarea pe piață liberă, către alte persoane fizice. Pe de altă parte, cumpărătorii beneficiază de autovehicule evaluate și verificate, având acces și la informații de la RAR despre acestea.

Platforma a presupus investiții de 500.000 de euro, iar în prezent conține aproape 1.200 de anunțuri de mașini rulate și 5 parteneriate cu dealeri auto, anume Țiriac Auto Rulate, AutoDel Rulate, AVIA Motors, Eurial Invest și Automobile Bavaria. Se estimează ca până  numărul acestor parteneriate să crească la 10 – 15 până la sfârșitul anului.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide