Cum pornești o Tesla Model 3 Long Range AWD la -34 de grade? VIDEO

Autor: Marius Vișan 29 ian. 2021 Știri auto

Știm că la venirea frigului unele mașini cu motor termic pornesc mai greu, însă ce ne facem cu mașinile electrice? Cât durează încălzirea unei mașini electrice Tesla la -34 de grade, să zicem?

Proprietarul unei Tesla Model 3 din Saskatoon, oraș aflat în sudul provinciei Saskatchewan din Canada s-a filmat într-o dimineață friguroasă în timp ce pornește mașina la o temperatură foarte scăzută. La un moment dat era atât de frig încât iPhone-ul i s-a oprit în timp ce filma.

Tesla Model 3 Long Range AWD are nevoie de doar 5 minute pentru a se încălzi

Mai întâi el a pornit de la distanță sistemul de climatizare al mașinii, folosind aplicația mobilă. Mașina a avut nevoie de doar 5 minute pentru a se încălzi și a fi gata de plecare.

Se poate vedea în clip că la pornirea climatizării de la interior (ora 9:36) erau -23 de grade, iar cinci minute mai târziu (ora 9:41)  temperatura ajunsese la +20 de grade Celsius. Odată ajuns la volan, tot ce a trebuit să facă șoferul a fost să apese pedala de frână pentru ca mașina să pornească, apoi să pună în modul drive, iar mașina a plecat de pe loc fără probleme.

Pentru mașinile electrice este recomandat ca încălzirea să se facă înainte ca mașina să fie scoasă de la încărcat. Astfel ea va folosi curent de la priză, economisind autonomia bateriei.

”Da, i-a luat 4 minute să se încălzească. Avem cauciucuri de iarnă, tracțiune integrală, iar mașina asta este de neoprit pe timp de iarnă. Foarte confortabilă, fără probleme la pornire, recomand oricui ia în considerare achiziționarea unei mașini electrice, spune proprietarul. La finalul clipului face o mică demonstrație și ne arată cum poate fi scoasă mașina din garaj folosind doar smartphone-ul.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube / SaskTesla


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide