Tesla Model S facelift are un interior schimbat radical. Are ecran nou și volan ca o manșă de avion

Autor: David Andrei 28 ian. 2021 Știri auto

Tesla lanseză Model S și Model X facelift. Ambele au un interior schimbat radical. Dispare ecranul cu dispunere verticală. Iar volanul arată ca o manșă de avion.

GALERIE FOTO

Display-ul tactil nu mai este dispus acum pe verticală, o soluție reprezentativă până de curând pentru modelele Tesla, ci pe orizontală. Acesta are o diagonală de 17 inci, iar prin intermediul său, șoferul primește navigație prin satelit, internet, video streaming, jocuri și diverse alte aplicații.

Are un look extrem de special și volanul, pentru că acesta nu mai este rotund. Arată mai degrabă ca o manșă de avion și seamănă cu ce este montat în cabina Roadster-ului Tesla. Apar pe volan doar două butoane rotative, care pot fi controlate cu degetul mare. Volanul este suport și pentru o serie de comenzi tactile.

Rămâne pe poziție instrumentarul de bord digital de 12,3 inci, dar dispare selectorul de trepte.

Tesla a instalat și un display de 8 inci și pentru pasagerii care iau loc pe bancheta din spate. Limuzina electrică are acum și un sistem audio premium cu 22 de incinte și funcție de anulare a zgomotului exterior.

Toate locurile sunt încălzite, iar cele din față sunt și ventilate. Echiparea standard include climatizare pe trei zone, filtru de aer HEPA, lumina ambientală și acoperiș panoramic cu protecție UV.

Model S are un volum al portbagajului de 792 de litri. Tesla anunță o valoare impresionantă și pentru Model X, de 2577 litri, cel mai probabil, ambele fiind măsurate din podea până la acoperiș.

La exterior, elementele cromate sunt înlocuite de unele negre, iar parte frontală începe să semene cu ceea ce am văzut până acum la Model 3. Producătorul american oferă jante cu design nou cu dimensiuni cuprinse între 19 și 22 de inci, cele mai mari fiind rezervate SUV-ului.

Performanțe impresionante pentru Tesla Model S facelift

În locul versiunii Performance, apar în gamă Plaid și Plaid+, cea din urmă doar pentru sedanul electric. Ambele versiuni de top sunt puse în mișcare de trei motoare electrice.

Tesla le trece în cont aceeași durată pentru sprintul de la 0 la 100 km/h, 2,1 secunde. Plaid+ are peste 1100 de cai putere și o autonomie de 830 de kilometri. Viteza maximă este de 320 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide