Cum poți afla online care este suma de plata pentru impozitul auto?

Autor: Marius Vișan 18 mart. 2021 Știri auto

Vestea bună pentru cei care vor să afle care este suma pe plată pentru impozitul auto, este că o pot face exclusiv online. De asemenea, achitarea impozitului auto se poate face prin intermediul unui computer sau al unui smartphone, așa că nu mai este nevoie să mai stai la cozi.

Vreau să plătesc impozitul auto online!

Nimic mai simplu! Ai nevoie doar de o conexiune la internet și de un cont pe ghiseul.ro. După crearea unui cont te poți loga / autentica pe site. Pentru a crea un cont ai nevoie de introducerea câtorva date personale, precum și a numărului de card. Această solicitare este gratuită. NU se va extrage nicio sumă din contul tău.

Pentru persoanele care nu dețin un card bancar, primăria unde persoana respectivă are obligații de plată poate genera date de acces pe baza unei solicitări făcute în acest sens.

Unde văd cât am de plata la impozit?

După ce te-ai logat în contul tău de pe ghiseul.ro poți afla toate taxele, impozitele (inclusiv cel auto) sau amenzile pe care le ai de plată. Tot prin intermediul contului le poți și achita.

Pandemia a accelerat tranziția spre această modalitate de achitare a taxelor online. La jumătatea lunii februarie ghiseul.ro număra 900.000 de utilizatori înscriși în platformă.

Simplu de utilizat, rapid și sigur

Creșterea exponențială a platformei de plăți online este un rezultat al extinderii serviciilor publice, al înrolării de noi instituții publice și al suplimentării tipurilor de plăți. Utilizatorii pot achita online peste 300 de servicii publice centrale și locale, toate cu zero comision.

În 2020 au fost înregistrate peste 1 milion de tranzacții pe platformă. Numărul de utilizatori a crescut cu 55% faţă de 2019.

Un studiu efectuat anul trecut arată motivele care îi împiedică pe români să plătească online. O parte dintre ei nu plătesc online pentru că se tem de furtul datelor personale. Alții care evită plata online au menționat obișnuința de a merge la bancă sau nevoia de a simți fizic cash-ul. O altă parte dintre români consideră că a avea contact direct cu banii oferă sentimentul de control.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: shutterstuck.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide